https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Martinovanje v Lendavi

Lendava, 12.11.2018 ob 9:00  

Tradicionalno martinovanje je v soboto potekalo tudi v Lendavi pred Hotelom Lipa.

Martinovanje se je začelo že v dopoldanskem času s pohodom po Lendavskih goricah. Popoldne je potekala Martinova tržnica z glasbo. Folklornemu programu, kjer so nastopili Goručki lajkoši, prekmurska folklorna skupina KD Mostje-Banuta in Gomilički degaši, pa je sledil še krst mošta.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2018 ob 10:42 DEBELI FUKJENEC gost

      Super. Za pohvalit.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2018 ob 12:11 domačin gost

      Sama mladijna--ka že z ednov nogov v grobi !? V Lendavi tej mladi Vougri nič ne dajo na take priredijtve!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 12:18 DEBELI FUKJENEC gost

        Tudi " starci " se znamo veseliti in fajn imeti. Mladina ima svoje prostore in svojo muziko za veseljačenje.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 18:50 Mizar gost

        Gospod "domačin", ka ste pa vij prispevali na tou priredijtev?? Po pisavi sodeč ste neki prišlek iz Murske Sobote ali okolice, kak si upate napisati "vougri" ? "Domačin" ...

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2018 ob 12:19 rUDI gost

      jebemti, ne dolgo nazaj je bilo Martinovanje poizkušnja novega vina , v katero se je spremenil mošt. Zraven so seveda spadali kaki prigrizki, ocvirki, kaka "doma" pečena pogača. So prišli vinarji in ponudili, da smo sprobali "a bo". Danes pridejo privatniki, da prodajo svoj kič, vinogradniki ne upajo ponuditi kakega 0, 3 svojega lastnega vina, da o "nekem decilitru" ne bom pisal. In temu se pravi vsaj v naši pokrajini MARTINOVANJE. Bil sem na Martinovanju na Ptuju, kjer se "razkira" sodček "muškat vina", ki je seveda na "pipi". In koliko komu paše, udri brate. Seveda so poleg tega še privatniki, ki dopolnijo ta sodček s svojimi vrhunskimi vini. In nato lepo v hotel prespat, naredit domačo nalogo, priti domov čez reko Muro in povedati: bil sem na Martinovanju. Pika. Vse ostalo je lari-fari, propaganda kič izdelkov.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2018 ob 12:42 DEBELI FUKJENEC gost

        Rudi, ti malo lažeš. Še nobeden, ki je bil redno pijan, ni naredil domače naloge. Iz preprostega vzroka, ker zelo pijanemu moškemu se ne dvigne!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2018 ob 18:25 DEBELI FUKJENEC gost

      Ona mamica na sliki 6 je kar dobra.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.