https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

V sosednji Avstriji vozila brez voznika

2.1.2019  

Letos aprila se bodo lahko stanovalci dunajske soseske Seestadt Aspern zapeljali s samovozečim avtobusom. Dva mini električna avtobusa brez voznika so tri mesece testirali na poligonu, kasneje pa so ju še natančneje programirali na ulicah.


Mini avtobusa bosta vozila po 2,2 km dolgi progi, v vsakem pa je mesta za 10 potnikov. Prebivalce stanovanjske soseske Seestadt Aspern bosta s hitrostjo 20 kilometrov na uro brezplačno prevažala do postaje podzemne železnice, ustavila pa se bosta na šestih postajah.

Foto: Svetkapitala.delo.si

Avtobusa so najprej testirali na zavarovanem poligonu, preden so ju poslali na ulice. Tam so ju programirali in nadgrajevali, spomladi naslednje leto pa bodo uvedli redno linijo. Vendar popolnoma brez človeške pomoči le ne bo šli - vedno bo prisoten operater, ki bo s krmilno palico nadziral delovanje vozila in po potrebi posredoval.

Operater bo na avtobusu vedno prisoten, ker tako veleva zakon in zaradi dodatne varnosti. Namreč, če se ne vozišču pojavi ovira se vozilo lahko samodejno ustavi, ne more se ji pa še izogniti in takrat mu bo na pomoč priskočil operater.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2019 ob 23:36 Hell gost

      )))) Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2019 ob 12:44 gost

      V sosednjo Avstrij ja, si tudi eni hodijo kruha služit, duma pa volijo komuniste ....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.