https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

VIDEO: Petrijanove »inovativne« ideje pod drobnogledom

Murska Sobota, 14.11.2018 ob 13:00  

V dvorani Gledališča Park je včeraj potekalo soočenje aktualnega župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška (SD) in njegovega izzivalca Bojana Petrijana (SDS).  

Županska kandidata sta tako imela priložnost izraziti mnenja glede najbolj peročih tem v občini, načrte in vizijo razvoja Murske Sobote in okoliških naselij.

Plačilu parkirnine se izogne, tako da "se znajde"

Parkiranje v središču mesta sodi med vprašanja, ki občanom povzročajo največ sivih las. Medtem ko mnogi občani parkirnino zgledno poravnajo, če jih opravki zadržijo za več kot pol ure, je županski kandidat iz vrst Slovenske demokratske stranke razkril, da se plačilu parkirnine izmakne s premikanjem ure. Tovrstno početje je sporno predvsem zato, ker oškoduje občinski proračun, iz katerega se gradijo nova in urejajo obstoječa parkirišča.

 

Koncerti svetovnih zvezd?

Petrijan bi rad organiziral koncert svetovnih zvezd na Fazaneriji in s tem povečal prepoznavnost Murske Sobote. V uredništvu ob tem v razmislek bralcem dodajamo, da ima tovrstno povečanje prepoznavnosti omejen okvir. Kot vedo mnogi bralci, obiskovalci dogodkov v tujini, se po koncertu kar se da hitro odpravimo domov s svojim ali organiziranim prevozom. Nadalje so se nam porajala še številna druga vprašanja:

1. Honorarji "svetovnih" zvezd se pričnejo pri 100.000 evrih (izhodišče res velikih zvezd se začne pri 300.000 evrih) in tu se porajajo številna vprašanja, ker recimo ali bo občina plačala za honorarje ali bo to tržno naravnana prireditev? Kje bo občina vzela denar, npr. 300.000,00 Eur? Kdo bo koncert organiziral, glede nato, da je to res orjaški zalogaj. Kje bodo vsi obiskovalci parkirali, če se pričakuje nekaj 10.000 obiskovalcev. V okolici Fazanerije so rodovitna polja, ne pa parkirišča. Vsi vemo, da je skoraj pol Sobote zaparkirane, ko je tekma z Mariborom in je "samo" 5000 obiskovalcev.

2. Ne moremo pa mimo dejstva, da v MOMS nimamo niti zadostnih hotelskih kapacitet, kam bi namestili več tisoč potencialnih obiskovalcev koncertov. Dejstvo je namreč tudi, da tovrstni turisti, ki prespijo mogoče za eno noč, tudi niso ciljna skupina termalnih hotelov v Pomurju, kot so Terme Radenci, Terme Moravske Toplice, Terme Vivat, ker si želijo turistov, ki ostanejo dlje časa na lokaciji.

 

 3. Nenavadno je tudi, da je Petrijan kot svetovne zvezde označil Bijelo dugme, rock skupino iz Sarajeva, ki je sicer poznana skupina na področju Balkana, zagotovo pa to ni  svetovno znana skupina.

4. Če bo tržno naravnana prireditev je izvedba vprašljiva, ker se svetovno znane skupine odločajo za nastope v velikih mestih (Zagreb, Ljubljana, Dunaj, Budimpešta), ker je tam bistveno večja ciljna publika in je tudi vsem občanom Murske Sobote relativno blizu.

V muzej ga nihče ne povabi

Petrijan je sicer presenetil že s prvim odgovorom na nedolžno vprašanje, kdaj je nazadnje obiskal Pomurski muzej. Župan Jevšek je odgovoril, da ga obiskuje tudi kot občan, ne zgolj v vlogi župana, medtem ko je Petrijan odgovoril, da se je obiska vzdržal, ker naj ne bi bil povabljen s strani občine. Ob tem se gledalec lahko utemeljeno vpraša, kako bo županski kandidat pripomogel k razvoju osrednjih hramov kulture v občini, če jih ne obiskuje, posledično pa tudi kakšna je njegova vizija kakovostnega kulturnega turizma.

 

    Fotogalerija