https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Evropski parlament napoveduje pocenitev mednarodnih klicev

15.11.2018 ob 9:00  

V Evropskem parlamentu načrtujejo reformo telekomunikacij. S spremembo zakonodaje želijo omejiti cene klicev znotraj EU, pospešiti uvedbo omrežij 5G in doseči, da bo sistem obveščanja o izrednih stanjih obvezen v vseh članicah.

V minulih letih so se cene za uporabo mobilnih storitev na potovanju v EU zniževale, zaradi česar lahko danes med mobilnim gostovanjem v kateri od članic EU telefoniramo in pošiljamo SMS pod enakimi pogoji in v enakem obsegu kot doma. Ostajajo pa dragi mednarodni klici, ko naročniki iz matičnih državah kličejo na številke v druge članice EU.

In prav to naj bi se z novo zakonodajo spremenilo. Zakonodajni postopek, po katerem bi se cene mednarodnih klicev v EU močno znižale, ravno teče. Predvideva se, da bodo nižje cene za mednarodne klice v EU začele veljati 15. maja 2019.

Po novem najvišja cena za minuto mednarodnega klica ne bo smela biti višja od 19 centov (ob upoštevanju 22-odstotnega slovenskega DDV to pomeni 23,18 centa na minuto). Najvišja cena za poslani SMS pa ne bo smela biti višja od 6 centov (ob upoštevanju slovenskega DDV to pomeni 7,32 centa za poslani SMS).

Ob prenovi evropskega zakonika o elektronskih komunikacijah bodo morale države članice olajšati uvedbo omrežij 5G. Nov zakonik namreč širokopasovni dostop določa kot univerzalno storitev, prinaša še več zahtev, med drugim, da bi ponudniki uporabnike obveščali o porabi, da bi ti laže nadzirali svojo porabo zaračunanih (zakupljenih) minut, SMS oziroma gigabajtov podatkov.

Želja pri načrtovanih spremembah je tudi, da bi v prihodnje uporabniki laže primerjali ponudbe posameznih operaterjev in da bi tudi laže menjali operaterje (med drugim s tem, da bi imetnikom predplačnih številk omogočili povračilo prednaloženega imetja ob menjavi operaterjev), poročajo Finance.

V vseh državah članicah pa bo postal obvezen tudi tako imenovan »vzvraten 112 sistem«, ki bo zagotavljal, da bodo državljani v primerih izrednih stanj ali nesreč na njihovem območju obveščeni s SMS-om ali prek mobilne aplikacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2018 ob 17:56 DEBELI FUKJENEC gost

      Jebite se vi v EU. To je res zelo pomembna novica za slovenskega delavca in upokojenca??????? BUTLI!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2018 ob 18:31 Suhi Pametnjakovič gost

      Ka je debeli palik si vzburjeni???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.