https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S projektom Moja novoletna želja osvojili drugo mesto

18.11.2018 ob 10:00  

V torek, 13. novembra je na Brdu pri Kranju potekala "E-Qalin konferenca 2018," na kateri so razglasili najboljši projekt socialnovarstvenih zavodov iz Slovenije in Hrvaške, ki uvajajo ali imajo že uveden E-Qalin model za zagotavljanje kakovosti.

Dom starejših Rakičan se je na razpis za najboljši projekt prijavil s projektom "Moja novoletna želja," s katerim so najprej ugotavljali in nato uresničevali osebne želje stanovalcev in uporabnikov storitve pomoči družini na domu. Na razpis je prispelo 27 različnih projektov iz obeh držav in različnih socialnovarstvenih zavodov, projekte pa so ocenjevali v štirih kategorijah: inovativnost projekta, trajnost projekta, sodelovanje uporabnikov/svojcev in lokalnega okolja pri projektu ter dokazila o izvedenem projektu.

Konference se je udeležilo tudi več kot 100 strokovnih delavcev s področja socialnega varstva iz Slovenije in Hrvaške, izmed prispelih projektov pa je Dom starejših Rakičan s predstavljenim projektom "Moja novoletna želja" zasedel drugo mesto po izboru udeležencev konference.

Za izvedbo projekta so v Domu starejših Rakičan imenovali projektno skupino, ki je najprej izražene želje klasificirala po sklopih, in sicer so v prvi sklop uvrstili majhne želje stanovalcev, v drugi sklop so se uvrstile želje stanovalcev glede organizacije obiskov (srečanje z vsemi vnuki in pravnuki, kava z direktorjem zavoda), v tretji sklop pa so uvrstili posebne želje, kot npr. romanje na Brezje, prepleskana spalnica, ribolov, obisk rojstne hiše/domačije, ogled nogometne tekme vnuka. Ko so bile želje klasificirane je projektna skupina naredila načrt izvedbe in finančni načrt ter določila ključne osebe, ki so bile zadolžene za izvedbo posameznih želja stanovalcev oziroma uporabnikov storitve pomoči na domu. Želje so v Domu starejših Rakičan uresničevali skozi celo leto, za realizacijo želja pa so v celoti namenili tudi finančna sredstva, kakor tudi vse prevoze in spremstva s strani zaposlenih.

Veliko želja so uresničili tudi s pomočjo donatorjev, ki so storitve za uporabnike opravili brezplačno (pleskanje stanovanja, storitev masaže) in ob pomoči svojcev in prostovoljcev, ki so se v posameznih primerih izjemno angažirali in pomagali pri uresničitvi želja (na primer srečanje z vsemi pravnuki).
Tudi v letošnjem letu v Domu starejših Rakičan s projektom "Moja novoletna želja" nadaljujejo in ga bodo nadaljevali tudi v prihodnje, saj s tem projektom zasledujejo ključno vrednoto zavoda – zadovoljstvo uporabnikov.

Foto: Dom starejših Rakičan

S projektom so se predstavili tudi na nacionalni televiziji v oddaji Tednik, posvetu direktorjev Skupnosti socialnovarstvenih zavodov v Sloveniji in na minulem Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal oktobra v Ljubljani.
"Strokovna javnost je projekt "Moja novoletna želja" prepoznala in ocenila kot inovativen projekt, ki presega poznano stanje v organizaciji in je ciljno usmerjen, na kar smo lahko izjemno ponosni!" je misli sklenil direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2018 ob 14:52 DEBELI FUKJENEC gost

      Lepo. Za pohvalit.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.