https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Knjižni bazari in številni drugi dogodki

Gornja Radgona, 20.11.2018 ob 18:30  

V okviru tedna splošnih knjižnic je knjižnica Gornja Radgona priredila knjižni bazar, ki je ponujal knjige za najrazličnejše bralke in bralce. Ob knjižnem bazarju je v torek, 20. novembra, potekal tudi brezplačen prvi vpis za nove člane. Do konca tedna bo Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona gostil še "DAN MODRIH KNJIG", "MOJA KNJIŽNICA PRAZNUJE Z OTROKI" in razstavo "Utrinki iz zgodovine naših krajev", ki bo na ogled od 21. novembra do 27. novembra 2018. 


V Javnem zavodu knjižnica Gornja Radgona so teden splošnih knjižnic začeli z večerom poezije in glasbe, kjer je gospa Marija Šedivy predstavila pesniško zbirko "Bosa potujem". V torek je knjižni bazar ponujal knjige za otroke in odrasle. Med njimi je bilo opaziti tako zgodovinske knjige, romane kot tudi knjige za otroke. Obenem je potekal tudi brezplačen prvi vpis za nove člane. Od srede, 21. novembra bo v knjižnici Gornja Radgona na ogled razstava z naslovom "Utrinki iz zgodovine naših krajev", ki se nanaša na evropsko leto kulturne dediščine. Četrtek, 22. novembra, zaposleni v knjižnici Gornja Radgona organizirajo dogodek za otroke ("MOJA KNJIŽNICA PRAZNUJE Z OTROKI"). Zadnji dan, 23. novembra, Javno zavod knjižnica Gornja Radgona prijazno vabi na "DAN MODRIH KNJIG".

Splošne knjižnice že drugo leto zapored praznujejo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. To je teden, ko se knjižničarji veselijo in še posebno razvajajo svoje uporabnike. Obenem je to priložnost, da poudarjamo knjige in knjižnice naredimo bolj dostopne širši javnosti. Od 19. do 23. novembra bo po vseh knjižnicah potekalo bogato dogajanje za vse generacije. Teden so razčlenili pod naslednjimi naslovi:

Ponedeljek, 19. 11.: Dobimo se v knjižnici
Torek, 20. 11.: Dan splošnih knjižnic
Sreda, 21. 11.: Evropsko leto kulturne dediščine
Četrtek, 22. 11.: Moja knjižnica praznuje s/z…
Petek, 23. 11.: Dan modrih knjig

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.