https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijaki Biotehniške šole Rakičan opravljajo prakso v tujini

25.11.2018 ob 10:00  

Na Biotehniški šoli Rakičan so dijakom omogočili opravljanje prakse v podjetjih v drugih državah EU.

Zaradi tega so se vključili v konzorcij šol, ki ga vodi Tehniški šolski center Maribor, v katerem sodelujejo še Biotehniška šola Maribor, Biotehniška šola Rakičan, Lesarska šola Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor ter Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota.

Na razpisu za praktično usposabljanje v tujini v okviru programa Erasmus+ KA1 je bil izbran projekt mobilnosti VET Skills and Knowledge Exchange (VET SKE), ki je v celoti financiran iz programa Erasmus+.

Junija 2018 sta dijaka Jože Lapoši in Henrik Borovšak tri tedne preživela na Cipru, kjer sta v velikem vrtnarskem centru svoje v šoli pridobljeno znanje lahko nadgradila z delom v drugačnem podnebnem, jezikovnem in socialnem okolju.

Foto: Biotehniška šola Rakičan

Konec oktobra pa sta se iz italijanskega mesta Forli vrnila dijaka drugega letnika Mitja Pušenjak in Florijan Babič. Tri tedne sta delala na kmetiji, kjer sta obirala kakije, olive in pomagala pri delu v vinski kleti. Proste konce tednov pa sta skupaj z ostalimi dijaki iz skupine obiskala Firence, uživala ob morju v Riminiju in si ogledala Ferrarijev muzej v Modeni.

Vsi štirje so se vrnili domov polni vtisov, tako lepih kot manj lepih, saj so se morali poleg rednega sedemurnega dela soočati še s čisto vsakdanjimi stvarmi, ki jih doma opravijo mame.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2018 ob 0:16 aalma mater gost

      Lepo in pohvalno. In še drug plat medalje. Mama učenca srednje šole iz območja Maribora mi je povedala, da so otroci imeli prakso v sosednji Avstriji. Enostavno zato, ker je šola imela bistveno manj papirologije in birokracije okrog tega, kot če bi bili na praksi v Sloveniji. Slovenistan je zbirokratizirana država.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.