https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Rogašovcih z glasbo in plesom obudili nekdanje čase

Rogašovci, 26.11.2018 ob 20:00  

V Rogašovcih je v nedeljo, 25. novembra popoldan, v kulturni dvorani Sveti Jurij potekala že tradicionalna folklorna prireditev poimenovana "Tak, kak je inda bilou".

V organizaciji tamkajšnjega folklornega društva Vrbe in z gostujočimi glasbenimi in folklornimi zasedbami, je kulturni in družabni dogodek privabil številne obiskovalce, ki so povsem napolnili kulturno dvorano v Rogašovcih.

Na kulturni prireditvi so izmenjajoče nastopali pevke in pevci z ljudskimi pesmimi, glasbeniki z tradicionalnimi inštrumenti, kot so cimbale, violina in harmonika ter folklorne skupine s plesom, oblečeni pa so bili v tradicionalna oblačila.

Na kulturni prireditvi je v pozdravnem nagovoru nastopajočim in obiskovalcem čestital za izvedbo dogodka in ohranjanje kulturne tradicije tudi ponovno izvoljeni župan občine Rogašovci Edvard Mihalič.

Skupaj s povezovalko programa, ki je tekom prireditve skrbela za dobro voljo obiskovalcev, so vsi nastopajoči pripravili etnološko in kulturno obarvan dogodek "Tak, kak je inda bilou" ter z glasbo, plesom in besedo pokazali, kako se je igralo in plesalo nekoč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2018 ob 7:44 lolek gost

      Res je.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.