https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Uradno odprli vrata prenovljenih prostorov stare porodnišnice

Rakičan, 27.11.2018 ob 13:10  

Danes je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili aktualnosti bolnišnice in nov Negovalni oddelek.

Opravljenih več pregledov

V prvih desetih mesecih so v okviru specialistične ambulantne dejavnosti opravili 137.112 pregledov, opravili so 12.109 različnih operacij, kar je en odstotek več kot leto prej in 12.424 dializ, kar je za 13 odstotkov več kot leto prej.

Na Oddelku za radiologijo so v prvih desetih mesecih leta 2018 ambulantno opravili 5.936 različnih preiskav z magnetno resonanco, kar je za 10 odstotkov več kot lansko leto in 3.890 preiskav s CT-jem, kar je za 9 odstotkov več kot leta prej.

Planirali so 1,2 milijona evrov izgube, ker pa so ena izmed petnajstih bolnišnic v sanaciji, bo ta izguba bistveno nižja od planirane. Rezultati za leto 2019 govorijo, da je ta izguba nekaj manj kot 400.000 evrov, je povedal Marjan Maček, pomočnik direktorja za poslovne zadeve.

Metka Lipič Baligač, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege, je poudarila, da ima murskosoboška bolnišnica najbolje organizirano zdravstveno nego v slovenskih bolnišnicah in bo služila kot vzorčni primer v ostalih bolnišnicah.

Kot je povedal prim. asist. Daniel Grabar, strokovni direktor, imajo v svojih vrstah že 10 doktorjev in 11 magistrov znanosti. V letošnjem letu sta doktorirala prim. dr. Maja Šeruga, dr. med., specialistka interne medicine in specialistka gastroenterologije in dr. Emil Pal, dr. med., specialist infektologije.

Prostorske pridobitve:

- prenovljeni prostori Infekcijskega oddelka,
- prenovljeni prostori stare porodnišnice za potrebe Negovalnega oddelka (15 postelj),
- nov Oddelek za laboratorijsko diagnostiko,
- v teku je sanacija lekarne z aseptiko,
- služba za naročanje v prostorih stare porodnišnice je v zaključni fazi.

Laboratorij, ki bo eden najsodobnejših v državi, bo uradno odprtje dočakal še letos decembra in takrat bodo obeležili tudi 125 let delovanja bolnišnice.

Uradno odprli nov Negovalni oddelek

V prenovljenih prostorih stare porodnišnice bo neakutnim bolnikom, ki potrebujejo zdravstveno nego, na voljo 15 postelj. Prenova je stala 75 tisoč evrov.

Prenovljeni prostori stare porodnišnice so namenjeni  bolnikom, ki so zaključili obravnavo na akutnem oddelku in potrebujejo predvsem zdravstveno nego, v določeni obliki tudi rehabilitacijo.

V obdobjih morebitne gripe bodo prenovljeni prostori namenjeni hospitalizaciji gripoznih bolnikov. S tako oblikovano enoto za izolacijo bo zagotovljeno ustreznejše zdravstveno varstvo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2018 ob 13:32 DEBELI FUKJENEC gost

      V

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2018 ob 13:34 DEBELI FUKJENEC gost

      Vse pohvale za njihovo dobro in zavzeto delo. Od čistilke do direktorja.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2018 ob 17:23 Sanja gost

      Koliko pa novih zaposlitev???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2018 ob 18:12 Imri gost

      Glavna sestra (manekenka)za pohvaliti in vse druge tudi! Naj vam bo uspešno v teh prostorih !

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2018 ob 19:32 Jušek gost

      Bravo za Bolnico. Če bi pa bilo pred volitvami, bi na slikah bil tudi Jevšek.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.