https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Države bodo morale povečati napore za dosego podnebnih ciljev

04.09.2019 ob 11:00  

Svetovni program za okolje (Unep) je objavil poročilo o izpustih toplogrednih plinov, t. i. Emissions Gap Report. Države morajo za dosego cilja, omejitve dviga globalne temperature na največ dve stopinji Celzija do konca stoletja, potrojiti dosedanje napore.

Izpusti ogljikovega dioksida so se v letu 2017, po treh relativno stabilnih letih, ponovno povečali, svarijo znanstveniki. Glavni razlog za večje izpuste sta višja gospodarska rast in poraba energije, še posebej tiste iz premoga.

Svet se lahko izogne katastrofalnim učinkom podnebnih sprememb pod pogojem, da se omeji dvig povprečne temperature ozračja do leta 2100. Pariški sporazum poziva k prizadevanjem za omejitev globalnega segrevanja na 1,5 stopinje. Že ta meja pa bi prinesla velike podnebne učinke, kot so taljenje ledu na polih, dvig morske gladine in več ekstremnih vremenskih pojavov.

Poročilo izpostavlja, da bi za omejitev na dve stopinji države morale sedanje napore potrojiti, za 1,5 stopinje pa jih povečati za kar petkrat.

Še vedno je mogoče omejiti globalno segrevanje pod dve stopinji, medtem ko nam možnost za 1,5 stopinje polzi iz rok. Če bodo države nadaljevale po sedanji poti se bo Zemlja ogrela za 3,2 stopinje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2019 ob 18:41 čondraš gost

      Aha...pripravlja se torej teren za nove davke in za promocijo nategljivih virov, kot so sončne električne elektrarne, toplotne črpalke, 30 centi stiroporja na bajte itd..Ja pa če toliko porabljamo električno energijo ( ki jo potrebujemo za gospodarstvo a ne ? )..zakj pri bogu potem promovirate električne avtomobile kot nekaj z oznako eco ? :). Banda pokvarjena, samo za keš se jim gre. če bi akj radi naredili za čiste oceane in bla, bla...nadzirajte italijansko in albansko mafijo ki vozita smeti v morje, da ne omenjam Indijcev ki v reke mečejo dobesedno vse, od svojega dreka do avtov...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 21:00 Avion gost

        Problem je govedo, ki "prdi" in "riga", ni pa problem nekaj 10.000 letal, ki jih je trenutno v zraku. Problem so vrečke za enkratno uporabo, niso pa problem plastenke, pločevinke. Problem so plastične sveče, ni pa problem, ko preko DDV pade skoraj 10-15 x več v proračun, kot država nameni za "razgradnjo" tega istega odpada na letni ravni. No vmes pa še obesi breme na proizvajalce. Problem so tudi, na primer, azbestni materiali-plošče, kot povzročitelj raka. Še vedno pa ni priznana azbestoza, kot poklicna bolezen za delavce v proizvodnji, ki so delali nekaj 10 let v tovarni azbestnih materialov. Še bi lahko našteval primere. Pa kdo koga tukaj, tako po domače, zigi-zigi...?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.