https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družba RRC pridobila še ostalih 39.38 odstotka delnic Pomurskih mlekarn

01.12.2018 ob 13:40  

Prevzemna ponudba za Pomurske mlekarne, ki je trajala od 3. oktobra 2018, do 30. novembra 2018, je družba RRC računalniške storitve, pridobila vseh 39,38 odstotka delnic, ki jih ni imela v lasti. Za ta delež so odšteli 1,6 milijona evrov. 

Prevzemno ponudbo za Pomurske mlekarne je prejelo 6 delničarjev, ki so imeli v lasti 548.282 delnic. To so vse delnice, katerih družba RCC računalniške storitve še ni imela v lasti. Prevzemnik je za delnico ponudil 2,99 evra, tako, da je za 39,38 odstotni delež, prevzemnik odštel 1.64 milijona evrov. 

˝Družba RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina je 60,62-odstotni lastniški delež v Pomurskih mlekarnah kupila od Delavske hranilnice oz. njene odvisne družbe DH-Storitve. Tomažin je potem, ko je konec avgusta prevzel direktorsko mesto v Pomurskih mlekarnah, septembra povedal, da je družba v prvem polletju poslovala podobno kot lani in da glede na tekoča gibanja ocenjuje, da bodo do konca leta uresničili letošnji poslovni načrt,˝ so zapisali na spletni strani STA. 

Družba RRC se sovpada z vizijo mlekarne, da družba ostane eden od nosilcev živilskopredelovalne industrije v severovzhodni Sloveniji in da postane eden od stebrov slovenske mlekarske industrije. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2018 ob 20:01 jogurt gost

      Za 4 milijone kupiti Mlekarsko podjetje ni slabo. Dober posel. Vsa infrastruktura, blagovna znamka, tržišče,... Upam, da bodo razvijali mlekarstvo naprej in se usmerjali izven Evrope, kjer so zelo velike poslovne priložnosti. Azija raste in je v vsponu. Trenutno brezmejno tržišče.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2018 ob 21:41 kislo mleko gost

      bojkotirati njihove izdelke.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2018 ob 8:20 Jušek gost

      Te pa podpirajte Hrvate pa Francoze. Pa šče tou zaprimo. Lidij pa na sončno upravo.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2018 ob 9:38 zgodovina gost

        V Muri je delo izgubilo 7200 zaposlenih in se nihče ni veliko razburjal. Nekateri njeni takratni direktorji, ki so tej kalvariji pripomogli, so za "nagrado" že veliko mandatov poslanci. Tu pa boste delali cel halo za 100 zaposlenih. Še dalje volite tistega, ki je v Muri bil direktor.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2018 ob 10:50 za razmislek gost

      Ne razumem kaj je z nami narobe. Vidimo nekaj delovnih mest za minimalno plačo, ne vidimo pa tega kako zlahka posamezniki prihajajo z malo denarja do dobrih tovarn.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.