https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad v domači dvorani izgubila proti Calcit Volley

3.12.2018  

PANVITA Pomgrad je v soboto, 1. decembra v športni dvorani Osnovne šole I odigrala 8. krog 1. DOL proti CALCIT Volley. Domači so izgubili z 0:3 (23:25, 23:25 in 16:25).

Favorizirani Kamničani so v Murski Soboti po slabi uri in pol igre rutinirano opravili z domačo Panvito Pomgrad, čeprav je bila tekma bolj izenačena, kot je na koncu pokazal rezultat. Še posebej v uvodnih dveh nizih, ki sta se končala na razliko, pri čemer pa so v končnici obeh nizov vseskozi vodili Kamničani z občutno daljšo klopjo kot Sobočani.

Panvita Pomgrad je sicer hrabro odprla tekmo in na gostujoči servis povedla z 2:0. Sledilo je izenačeno nadaljevanje. Kamničane je v igri držal razigrani bloker Sašo Štalekar, za katerega domačini niso imeli rešitve, na drugi strani pa je Fujsova zasedba preveč nihala pri sprejemu servisa, kar je oteževalo kakovostno organizacijo napada. Calcit je v sami končnci uvodnega niza Sobočanom ušel na 20:24, kapetan Panvite Pomgrad, Gorazd Flisar, pa je zatem svojo ekipo gostom približal na le točko zaostanka. A se izkušenejši Kamničani niso dali in korektor, Maxson Pereira, je izkoristili četrto zaključno žogo za kamniško zmago v uvodnem nizu.

Tudi v nadaljevanju je bila slika na parketu podobna. Kamničani so s številnimi menjavami držali visok ritem igre, Sobočani pa so zapravili preveč začetnih udarcev, da bi uspeli držati korak s tekmecem. Po gostujočem vodstvu s 15:20 je sledila praktično repriza končnice uvodnega niza, kjer se je Panvita Pomgrad Calcitu znova približala na točko zaostanka (23:24), a po uspešnem napadu sprejemalca, Domna Kotnika, tudi v drugem nizu ni šlo in Sobočani so ostali praznih rok.
Še najmanj je bil zatem negotov in izenačen zadnji, tretji, niz. Kamničani so pričakovani opravili svoje, Prekmurci pa, kot da bi se vdali usodi. Pri Panviti Pomgrad je bilo enostavno preveč lastnih napak, gostujoči trener, Aleš Hribar, pa je v zadnjem nizu dal priložnost za igro praktično vsem svojim odbojkarjem. Kamničani so v tretjem nizu namreč vseskozi vodili in nato po zapravljenem napadu domačega napadalca, Jakoba Rojnika, zadnji niz prepričljivo dobili na 16. točki za maksimalno zmago s 3:0.

Po tekmi v Murski Soboti sta Aleš Hribar, trener Calcita Volley in Gorazd Flisar, kapetan Panvite Pomgrad komentirala tekmo.
Aleš HRIBAR: "Čestitam fantom za prikazano igro. Bili so namreč določeni momenti, ko smo delali neumnosti, najbolj pomembno pa je, da po tekmi v Murski Soboti nesemo domov tri točke. In to proti ekipi, ki bo v prihodnje zagotovo igrala samo še bolje. Ta zmaga je za nas dejansko velikega pomena."
Gorazd FLISAR: "Uvodna dva niza smo se borili, dobro začeli, ostro servirali in na tak način nadzorovali tekmo. Po dveh izgubljenih nizih pa smo nato popustili in tekma se je končala z zmago gostov s 3:0. Zdaj nas čakajo naporni treningi še naprej in zatem gremo na polno v Hoče. Dejansko nimamo več kaj dosti manevrskega prostora glede zbiranja točk kar pomeni, da proti Hočam v naslednjem krogu moramo biti uspešni."

PANVITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 7, Rojnik 11, Beravs 3, Flisar 3, Volovlek, Bogožalec 14, Bedrač 8, Marovt in Ratkai (oba libero).
CALCIT VOLLEY: Pereira 12, Bregar 5, Jereb 2, Ratek 2, Vidmar 10, Babkov, Štalekar 11, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar-Zupan 1, Ivković 1, Hribar in Golob (oba libero).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2018 ob 18:45 zzZZxde gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ...++++========>>> www.Cash74.Com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.