https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaposleni v javnem sektorju bodo prejeli višje plače

05.12.2018 ob 6:00  

Predvčeraj so pristojni ministri in predstavniki sindikatov javnega sektorja v Ljubljani podpisali stavkovne sporazume in dogovore o plačah, na podlagi česar so pripravili anekse h kolektivnim pogodbam.

Nekaterim se bodo plače izboljšale za dva, tri ali celo štiri plačne razrede

Novi sporazum zaposlenim v javnem sektorju prinaša višje plače, vlada si tako lahko oddahne, saj novega stavkovnega vala, ki je bil predviden za december, ne bo. Najmanj en plačni razred bodo pridobili vsi zaposleni v javnem sektorju, razen izjemo zdravnikov, funkcionarjev in direktorjev. Tako se bodo nekaterim se bodo plače izboljšale za dva, tri ali celo štiri plačne razrede.

Višji dodatki za nedeljsko, nočno in praznično delo ter višji regres

Zaposleni z minimalno ali nižjo plačo bodo decembra prejeli še poračun za višji regres v višini dobrih 200 evrov bruto. Obenem bodo višji dodatki za nedeljsko, nočno in praznično delo ter za deljen delovni čas. Poleg jubilejne nagrade za 30 let se uvaja tudi jubilejna nagrada za 40 let v enaki višini, višja bo odpravnina ob upokojitvi.

Kdaj se bodo uveljavili dvigi plač, dodatki in ostale pravice?

Po sedanjem sporazumu vlade s predstavniki sindikatov javnega sektorja bodo dogovorjeni dvigi plač, dodatki in ostale pravice stopili v veljavo postopoma v prihodnjih dveh letih. Finančni izdatki za državni proračun, ki bodo nastali na podlagi novo sklenjenega sporazuma, so ocenjeni na približno 308 milijonov evrov.

Predsednik vlade Marjan Šarec, je ob podpisu sporazuma izpostavil, da je "izpogajano največ, kar je možno, saj stanje v proračunu več ne dovoljuje".

Hkrati se je premier zahvalil pogajalcem in poudaril, da je "partnerstvo edina pot, ki lahko pripelje do uspeha", poroča portal STA.

 

Foto: mzi.gov.si

Zadovoljstvo, da se bodo plačni razredi povišali vsem javnim uslužbencem

Vodja koordinacije stavkovnih odborov skupine sindikatov v pogajanjih, Jakob Počivavšek, je ob tem izrazil zadovoljstvo, da se bodo plačni razredi povišali praktično vsem javnim uslužbencem, kar je bil njihov cilj. Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije Branimir Štrukelj je izrazil prepričanje, da podpis sporazumov in dogovora pomeni "utrditev socialnega dogovarjanja v naši državi in na nek način tudi umiritev razmer", navaja portal STA.

Vendar kljub optimizmu in zadovoljstvu ob podpisu sporazuma med nekaterimi na sindikalni strani ostaja skrb, ali bo vlada zares zagotovila sredstva za realizacijo dogovorjenega.

Vlada se še pogaja s policisti, ki so v stavki in predstavniki vojakov

K podpisu sprememb kolektivnih pogodb je pristopilo dovolj sindikatov, da bodo dogovorjeni dvigi lahko uveljavljeni, vendar vlada za zdaj še ni dosegla dogovora z vsemi sindikati. Tako pogajanja še vedno potekajo s policisti, ki so v stavki. K podpisu prav tako niso pristopili predstavniki vojakov, ker želijo prej vedeti, kaj bo zapisano v spremembe uredbe, s katero se bo določilo plače v Slovenski vojski. Med podpisniki pa tudi ni nekaterih drugih sindikatov, med njimi sindikata delavcev v pravosodju, še poroča portal STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2018 ob 9:16 volk gost

      Javni sektor si ne zasluži višje plače.Javni sektor je treba nujno zmanjšati na polovico občine ukiniti takoj ,politiko ukiniti itd........potem bo Slovenija druga Švica,če se bo ta virus širil bomo še naprej mafijska država.

      33 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 11:18 DEBELI FUKJENEC gost

        BEDAK. Še večji bedaki so tisti, ki ti pluse dajejo. Janševa vlada jim je z zakonom ZUJF zamrznila plače in napredovanja. Javni sektor so tudi medicinske sestre, negovalke, čistilke, perice, kuharice, vzgojiteljice, učiteljice, gasilci, policisti, vzdrževalci, hišniki, ................. Ta vlada jim je zdaj vsaj delno povrnila tisto, kar jim je Janševa vlada vzela. PO ŠTEVILO ZAPOSLENIH V JAVNEM SEKTORJU JE SLOVENIJA POD POVPREČJEM V EU. Preden iz favšarije pišeš nespametne komentarje vsaj podatke poglej. Imaš priložnost, ZAPOSLI SE V JAVNEM SEKTORJU, če misliš, da se tam nič ne dela in visoka plača sama od sebe pride. Kaj čakaš? Nekateri ste cepljeni, da nikomur - razen sebi - ne privoščite vsaj malo boljše plače. Zanimivo, da ste v 96 % to DESNIČARJI. SAMO JAZ IN NIHČE DRUG je vaš življenjski moto. Zato vas večina Slovencev ne mara. Zgube.

        41 24 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2018 ob 9:34 Sektorzaoralnezadeve gost

      Bravo, saj si tudi zaslužijo! Vsako leto je 99% javnih uslužbencev ocenjenih odlično!

      8 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2018 ob 11:25 metod gost

      A javnemu sektorju plače gor kaj pa delavcem fabrikah in kakšen procent penzijonistom nič ? Javni sektor božičnice in regres nekateri delavci o tem samo sanjajo in še z strahom pričakujejo ,če dobiljo sploh mesečno plačo .Sramota velika res .

      20 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 11:37 DEBELI FUKJENEC gost

        Sramota je ta, da ti čisto nič ne veš in pišeš tisto BABA ČULA, BABA REKLA in gostilniške govorice za šankom. Tudi minimalna vlača vsem zaposlenim in ostale plače so se precej povečale vsako leto. Tudi uskladitve pokojnin in s tem večje pokojnine se opravljajo pod levo vlado in tudi regres se izplačuje vsem upokojencem. ZAMRZNITEV POKOJNIN IN ODVZEM REGRESA VSEM UPOKOJENCEM JE NAPRAVILA JANŠEVA VLADA LETA 2012!!! Ne pozabi tega!!!!! Cerarjeva vlada je ta regres vsem upokojencem vrnila kakor tudi povečevanje vseh pokojnin!!!!! Zopet ne pozabi tega!!!!! JAVNI SEKTOR NIMA BOŽICNIC!!!!!! Zakaj pišeš komentarje, če nimaš pojma o tem kaj se v državi dogaja?

        31 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 15:36 Sektorzaoralnezadeve gost

        Hej fukjenec, ZUJF pa bi ja lahko odpravila vlada nesojene komisarke in cmerčijeva vlada, ki sta sledili plešastemu. Pa nista. Ker nimata jajc :)

        4 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 16:33 DEBELI FUKJENEC gost

        Sektorzaoralnezadeve, zopet en desni bednik, ki ne ve kaj se v Sloveniji dogaja. Cerarjeva vlada je odpravila približno 80 % ZUJF - a ali še malo več. Ostalo zdaj pospešeno odpravlja Šarčeva vlada. Saj to skoraj ne morem verjeti kakšni nevedneži ste na desni strani. Obup.

        17 12 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2018 ob 11:28 monika gost

      DEBELI ZBLOJENI FUKNJENEC ................ Tebi bom jaz uredila,da se ne boš več slino ne na sobotainfo in ne pomurec.com to si zapomni .Zablokiran boš . Pritepenec

      18 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 11:40 DEBELI FUKJENEC gost

        TE ZELO BOLI RESNICA?????????? Ne morete desničarji vsakemu bučke prodajati. V cerkev hodite in ste polni sovraštva do vsakogar, ki ne pleše tako kot vi igrate. Vas ni nič sram? Verjetno ne, ker to počnete. Uživaj v svojem sovraštvu. Smiliš se mi.

        24 15 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2018 ob 11:33 gost gost

      Božičnico v javnem sektorju jaz v življenju nisem videl. Če pa ti regres tvoj delodajalec ne izplačuje pa ga toži, ker ti mora. Če ti ne more pa ga zapusti. Zdaj je čas, da zamenjaš službo, če si kaj vreden.

      37 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 16:06 febo gost

        gost 11:33 ) Prav je ,da ne dobite regresa saj že plače imate pre velike glede na svoje delo .Tudi ti zapusti svojo službo in idi tja ,kje je regres .

        8 22 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.12.2018 ob 13:34 radoveden gost

      monika kdo si ti, da boš DF to napravila?

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.12.2018 ob 16:12 ferika gost

      Pa še penzijo jim vlada not plačuje, itd, polovico občin takoj ukinit, 20% javnih uslužbencev v pisarnah, agencijah, zavodih takoj ukinit, NE UKINIT -poslati je v penzijo, če izpolnjujejo pogoje. Ne pa da bodo še 10let delali, naj gredo za stroje 50 let delat. Sedaj še pa žrebanje za županskega zmagovalca, pa to ne obstoja nikjer, se pravi prokleto dober posel je biti župan, ki dela tisto, kar mu svetniki omogočijo. Če mu ti ne omogočijo nič, spet nova seja za 140 EUR neto, itd. Biznis od biznica, suženjčki v tovarnah, VI PA KAR ŠIBAJTE, dobili boste za novo leto tisto, ka vam je bilo med letom odvzeto. Itak je polovica podjetij na URAVNILOVKI.

      12 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.12.2018 ob 16:49 žoldoš gost

      DEBELI FUKNJENEC @@@ Drugo ne vejš pijsati,kot ZUJF .Ta ZUJF ti je v ustah isto kot moja karina .

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.12.2018 ob 17:19 Opazovalec gost

      Debeli fukjenec je eno budalo nepotešeno in nezadovoljeno keromi je itak vse Janša kriv.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 17:31 DEBELI FUKJENEC gost

        Kdo je napravil ZUJF in ZPIZ - 2 IN S TEM MOČNO OŠKODOVAL VEČINO DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV???????????? Jaz ali Janševa vlada???????????

        14 10 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.12.2018 ob 17:21 Kontrakitara gost

      Pusti ti pasjoga friclja on je zaščiteni kak sibirski medved

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.12.2018 ob 17:49 pišti gost

      debeli, tio malo mešaš pojme, nič novega pri tebi . JJ je jemal ko je bilo obdobje recesije, koliko je že minilo od takrat in koliko levih premierov smo imeli do danes ? 3..so vrnili kar je bilo odvzeto ? Resno, zgodbice za zapite in zadrogirane levake...lahko je vračan ko je gospodarska rast in to v vsem Svetu, zaskrbljujoče je le da se Slovenci ki bi radi v svojih poklicih izseljujejo, dobivamo pa tvoje brate z juga, ki cuzajo socialno podporo in otroške dodatke..

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.12.2018 ob 18:04 strelec gost

      Debeli je pritepenec z marsa, pa ne najde poti nazaj, zdaj pa tu vsak dan iz dolgočasja naklada eno in isto vsak dan, Naj nekdo mu nabavi vesoljsko plovilo in lepo nazaj na mars meglo prodajat. Hej, ka te pili, marsovci, marsovci..........

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 18:22 DEBELI FUKJENEC gost

        Stari, jaz uživam s penzijo 77,5 % pokojninske osnove po levičarskem zakonu, ti pa bodi vesel, da boš užival s penzijo 57 % pokojninske osnove po desničarskem zakonu. No, v resnici boš dobil nekaj več, ker je cilj Šarčeve vlade, da v svojem mandatu dvigne ta odstotek na 63 %.

        15 7 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.12.2018 ob 18:52 Opazovalec gost

      Mars napada drugi del

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 18:57 DEBELI FUKJENEC gost

        Sem ti odgovoril, a se je moj odgovor nekje izgubil. Upam, da ni na poti na Mars.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.12.2018 ob 22:29 strelec gost

      Bajsi idi na youtube vtipj skupina odpisani, naslov komada marsovci in uživaj, ta komad so napisali samo zate ekstra. Odpisani-Marsovci

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.12.2018 ob 4:15 opazovalec gost

      Ka bajsi notri si spadno tak ka nemreš ven tak fejs se ti vidi tej komad??

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.12.2018 ob 5:52 Javni sektor gost

      PREDRAGI VSI. Tokrat se strinjam z g. Debeli fukjenec. A o JJ imate film v imenu resnice in naslov knjige trgovci s smrtjo. Pa si malo preberite o morali in načelih Janševe vlade. Javni sektor pa pustite na miru. Delam v UKC in ponavadit oprostite izrazu greš komaj srat in scat pa hrano lahko pozabiš pa vsako leto ostane vsaj 8 prostih dni in 15 dni dopusta pa vsaj 40 ur ki jih ne plačajo. Itd.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.12.2018 ob 8:43 Neukročeni gost

      Spoštovani "Javni sektor" , te pa UKC nima certifikata "Družini prijazno podjetje ", kot ga ima Soboška bolnišnica , kar je enako kot krava in sedlo , pa malo jih lahko spomniš na UN-ovi konvenciji št.29 in 105 , drugače pa bi se najbolj prijela kakšna tožba , za opisane anomalije.LJUDJE enkrat se že zmigajte , ne bodite kot ovce.Aja , literaturo za branje pa si naj izbira vsak sam , pa tudi resnico oz.laž naj razbere vsak sam , lažnih prerokov ne rabimo.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.12.2018 ob 9:14 DEBELI FUKJENEC gost

      ... in ZPIZ - 2, ki ju je napravila Janševa vlada in z njima na sto tisoče ljudi pahnila v revščino. Veliko nadarjenih študentov je moralo prekiniti študij, ker jim je ZUJF odvzel štipendije, na tisoče ljudem je ZUJF odvzel zaslužene pokojnine ( pozneje jim je Ustavno sodišče te pokojnine vrnilo, a do razsodbe je marsikdo umrl brez svoje zaslužene pokojnine ), ................. Sramotnih 57 % pokojnine za 40 let dela!!! od ZPIZ - 2, ............ Cel dan bi lahko našteval. Vidiš, to je RESNICA!!! Resnica sta tudi omenjeni film, omenjena knjiga, prebereri

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.12.2018 ob 9:20 DEBELI FUKJENEC gost

      ... si še trilogijo V imenu države, kakšen blog Mitje Kunstlja, kakšno knjigo o nedovoljeni prodaji orožja v času embarga, ....... Gradiva kolikor hočeš. A slepa ovca ne bo spregledala, zato, ker je slepa.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.12.2018 ob 9:22 Neukročeni gost

      Berem , kar hočem , ne pa nakladanja tvojih somišljenikov , pa idi malo ven v naravo , nadihaj se ph10 delcev , obišči turistične destinacije v M.S. , skratka delaj kar hočeš , samo ne jebi in ne nakladaj non stop eno in isto , kot pokvarjena plošča.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2018 ob 9:34 DEBELI FUKJENEC gost

        Priznaš, da imam prav? Glede ph10 delcev - sem jih danes že eno uro in pol dihal.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2018 ob 9:47 DEBELI FUKJENEC gost

        Berem, kar hočem ........... Za razširitev obzorja je vedno dobro prebrati tudi nekaj, kar ti drugi svetujejo. Pred resnico si človek ne sme zatiskati oči.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2018 ob 10:09 DEBELI FUKJENEC gost

        To ni nakladanje mojih somišljenikov. V knjigah so PODPISANI DOKUMENTI ( kopije ) s podpisom JJ!!! Žal je pregon kaznivega dejanja po našem Kazenskem zakoniku zastaral ( v nekaterih drugih državah ne bi! ). Samo spomnim, da je tedaj bila glavna državna tožilka Barbara Brezigar. Beri, beri, beri in še enkrat beri, ker zelo malo veš.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      06.12.2018 ob 9:40 DEBELI FUKJENEC gost

      Turistične destinacije pa z ženo koristiva bolj v Moravskih toplicah, v Mariboru, na Pohorju, v Lendavi in okoliških goricah, na hrvaškem morju, ...... Sobota je bolj siromašna pri tem, čeprav se župan Jevšek " vun meče " kaj je vse on napravil v štirih letih.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      06.12.2018 ob 14:11 Javni sektor gost

      G. Neukroceni. Nobenega ne bom žalil vkljucno ne s tabo. Vidim samo da ni dometa ljudi. In zaradi tako mislecih kot si ti je v drzavi tako kot je. Aja UKC je vodil se ve kdo in od koga postavljen pa so ga tvoji SDS pripeljali v p.....m..... Lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      07.12.2018 ob 9:28 Reveži.po.pameti gost

      Za vas kmetavzare je delo samo če maš lopato, kramp ali pa či delaš negdi v tovarni za strojon, vse ostalo je uživancija... ma ko vas jebe, pametni ste ko da ste vsi zaposleni na inštituti Jožef Štefan, v bistvi pa vas 99% nebi znalo z prston mignoti, če bi vas postavili v pisarno. In dela je ogromno tudi v pisarni...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.