https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Bakovci imajo novo predsednico

05.12.2018 ob 13:00  

Na čelu sveta krajevne skupnosti Bakovci je prišlo do spremembe. Dosedanjo predsednico Nives Cajnko, je zamenjala Tadeja Bencak.

Dosedanja predsednica KS Bakovci Nives Cajnko, ki je bila predsednica od leta 2011, se poslavlja z mesta predsednice krajevne skupnosti. Njeno mesto je zasedla Tadeja Bencak, ki je bila izvoljena na včerajšnji redni seji.

Naj spomnimo, da je Cajnkova na listi SD na nedavnih lokalnih volitvah dobila mesto med murskosoboškimi svetniki, z največjim številom preferenčnih glasov. 

V spodnji tabeli so razvidni rezultati volitev za krajevno skupnost, na katerih je največ glasov dobila Aleksandra Grah. Nives Cajnko je bila po številu prejetih glasov na tretjem mestu, Tadeja Bencak pa je bila po številu prejetih glasov na šestem mestu.

Vir: volitve.org

Dosedanja predsednica KS Bakovci Nives Cajnko nam je v izjavi povedala, da so včeraj na ustanovni seji sveta KS Bakovci odločali o novem predsedniku. "Izid včerajšnjega glasovanja je samo dokaz spretno zrežirane in vnaprej pripravljene podle igre 4 novoizvoljenih članov, katerih glavni namen je bil zrušiti Nives Cajnko...v ozadju je seveda obračunavanje na osebni ravni. Sama menim, da bi vsi izvoljeni v svet KS Bakovci morali delovati v skupno dobro, torej v dobrobit Bakovčanov, ne pa gledati na svoje interese. Volja ljudstva, kot je bila izrečena na volitvah, se tokrat žal ne bo uresničila. Sama sem živela za KS 8 let s srcem in dušo.

Glede sodelovanja z novoizvoljeno predsednico krajevne skupnosti je dejala: "Sama sem vedno bila in bom še naprej pripravljena na konstruktiven dialog. V Bakovcih imamo še veliko poteancialov in vizijo, ki jo bo v prihodnjih letih potrebno uresničiti."

Za izjavo smo povprašali tudi novo predsednico KS Bakovci Tadejo Bencak, ki nam je povedala, da predsednika krajevne skupnosti izvolijo člani, ki so bili izvoljeni v svet KS in ne krajani neposredno. "Očitno so člani želeli spremembe pri vodenju krajevne skupnosti. Sama ne vidim v tem nič slabega, saj se želimo tudi novi in mladi ljudje angažirati pri vodenju krajevne skupnosti. Nismo obremenjeni, nismo razdruževalni, do nikogar nimamo zamer, ne gre se nam za funkcije.

Vsak, ki se podaja v politiko, mora biti pripravljen sodelovati, zato ne vidim razloga, da s komer koli nebi sodelovala. Če v Bakovcih ne zmoremo sodelovati skupaj za razvoj, potem bomo težko napredovali. Ni pomembno samo kdo je predsednik, pomembni so vsi ljudje, da sooblikujejo razvoj s svojimi idejami, predlogi, projekti. Zato je nujno, da sodelujemo in se podpiramo, tukaj ni prostora za zamere in nevoščljivosti."

 

    Fotogalerija