https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski Lions klubi predstavili svoje delo

Murska Sobota, 08.12.2018 ob 11:20  

Pomurski Lions klubi so predstavili svoje delovanje v letošnjem letu in napovedali dogodke in akcije za prihodnje leto.V Pomurju delujejo 4 Lions klubi: Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer, ki s svojim delovanjem učinkovito in prepoznavno uresničujejo svoje poslanstvo.

Zveza Lions klubov Slovenije je v slovenskem prostoru prepoznavna s svojimi humanitarnimi programi in akcijami, področje delovanja pa je usmerjeno v pomoč slepim in slabovidnim, pomoč socialno šibkim, pomoč zdravstveno hendikepiranim, gluhim in naglušnim, pomoč otrokom, pomoč ljudem in institucijam v okolju ter na svetovnem nivoju. Ob upoštevanju slovenskih razmer humanitarno in dobrodelno delujejo na področju zdravstva, okolja, področju sociale in mladine. Delo klubov so predstavili Damijan Jaklin, predsednik Lions kluba Murska Sobota, Marja Dolamič, predsednica Lions kluba Ljutomer, Stanko Gjerkeš, predsednik Lions kluba Lendava in Tadej Pintarič, predsednik Lions kluba Gornja Radgona.


Lions Klub Ljutomer
Pod okriljem kluba že tretje leto deluje Leo klub na GFM Ljutomer, ki šteje 20 članov. Delujejo zelo samostojno, obenem se intezivno izobražujejo za svoje kvalitetno delovanje. Za njimi je že kar nekaj uspešno izvedenih projetkov. Oktobra letos so v sodelovanju z Splošno knjižnico Ljutomer pripravili predstavitev prvenca mladega Roma, Sandija Horvata z naslovom Preprosto enostavno: čas je za spremembe. Izvedli so še predavanje na temo »Deabetes odraslih in otrok« ter Glasbeni koncert dijakov FGML in Leo kluba z dobrodelno noto za pomoč slabovidni Emi. V začetku decembra so opravili otvoritev razstave Plakat miru 2018, osnovnošolcev OŠ UE Ljutomer na temo »Bodimo prijazni«, njihove risbe pa krasijo koledar za leto 2019.  Člani Leo kluba bodo z zbiranjem daril tako polepšali praznične dni otrokom in starejšim, ki si praznične nakupe težko privoščijo. Tudi decembra bodo dobrodelni z Božično stojnico v Ljutomeru in tradicionalno prireditvijo »S smehom za nasmeh«. V prihodnje se bodo pridružili krvodajalski akciji, pripravljajo predavanje na temo Obolelost otrok za rakom, svečano praznovanje delovanja kluba, pridružili se bodo akcijama "Tečem, da pomagam" in "10 krogov za 10 nasmehov" ter zbirali bodo šolske potrebščine za naslednje šolsko leto.

Lions Klub Lendava

Ukvarjajo se z različnimi dobrodelnimi prireditvami oziroma aktivnostmi. Vsako leto organizirajo dobrodelno prireditev "Podarjamo glasbo, ples in nasmeh", kjer nastopajo otroci iz vrtcev, osnovnih šol in srednje šole iz Upravne enote Lendava in učenci glasbene šole iz Lendave. Izkupiček namenijo šolskim skladom šol, iz katerih prihajajo nastopajoči učenci. Skupaj z Leo klubom Lendava, vsako leto organizirajo koncert z znanim slovenskim glasbenikom. Letos so organizirali pomoč družini s tremi majhnimi otroci, ki so živeli brez elektrike in vode, za katero so sredstva zbirali v dobrodelni akciji "Prižgimo jim luč". Pomagali so še družini pri opremljanju stanovanja, starejši osebi so priskrbeli peč za gretje. Pripravili so več dobrodelnih bazarjev in z zbranim denarjem kupili prilagojen računalnik študentu. Zbirajo očala, kar je njihova stalna naloga in jih enkrat letno predajo v Hoferju. Pomagali so družini, ki je nenadoma izgubila očeta in je ostala mama sama s tremi šolajočimi se otroci. Ob božično novoletnih praznikih razveseljujejo otroke iz vrtcev in šol s paketi oblačil in sladkarij, ki jih podarijo člani LK in različni donatorji.

Lions klub Gornja Radgona
Kar nekaj aktivnosti so v lanskem letu izvedli za izboljšanje življenjskih pogojev otrok obolelih za rakom in krvnimi boleznimi ter diabetesom. Eden najpomembnejših projektov je prireditev "Tečem, da pomagam", skupaj z ostalimi Lions klubi iz Slovenije donirajo ustanovi Mali vitez, ki pomaga otrok obolelim za rakom, z ostankom pa omogočijo otrokom iz socialno ogroženih družin odhod na morje. Letos so v juniju pomagali Belokranjcem, ki jih je prizadela huda toča. V letu 2018/19 je vodenje kluba prevzel Tadej Pintarič. Do sedaj so v skupni akciji pomurskih Lions klubov pomagali Društvu paraplegikov Pomurja urediti dostop, Centru za socialno delo urediti sobo za nadzorovana srečanja družin, društvu za diabetes so ob dnevu diabetesa donirali merilnike sladkorja in terapevtsko masažo stopal. V decembru organizirajo prireditev Pravljično mesto v Gornji Radgoni, zbirali bodo darila za otroke in starejše ob prihajajočih praznikih, v prihodnjem letu sodelovali pri čiščenju porečja Mure in pomagali organizirati prireditev "Tečem, da pomagam".

Lions klub Murska Sobota
 Njihov klub je tako eden najstarejših v Sloveniji.  Ob temeljnem programu lionizma, skrbi za slepe in slabovidne, slovenski Lionsi izvajajo še številne druge oblike pomoči: pomoč slušno prizadetim, socialne programe, boj proti drogam, pomoč pri nabavi medicinske opreme, delujemo pri varovanju okolja, pomagamo otrokom in mladim, skratka, odzivajo se na potrebe pomoči potrebnih, če so za to zaprošeni in je pomoč v njihovi moči.  Zbrana donatorska sredstva jim omogočajo, da pomagajo posameznikom in organizacijam, ki so pomoči potrebni. Področja doniranja so: slepi in slabovidni (pomoč posameznikom in društvu), zmanjšanje lakote (viški hrane/donirana hrana), člani ob pomoči javne delavke prevzemajo dnevne viške hrane in jih dostavljajo v hišo brezdomcev, krizni center za mlade in materinski dom, okolje (bivalna problematika/naravne nesreče), pomagajo pri zagotavljanju osnovnih bivanjskih pogojev, otroci in mladi (pomoč pri šolskih in obšolskih dejavnosti), donirajo za šolske potrebščine, bivanja v domovih … S projekti zbirajo tudi sredstva: Plakat miru in koledar LK MS z izbranimi risbami, Tečem, da pomagam, Božični dobrodelni koncert in Miklošovo senje - stojnica.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2018 ob 11:27 lepec gost

      Ko bom velik bom gepard.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2018 ob 18:07 Hell gost

      Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2018 ob 23:44 bodi to kar si gost

      Kaj, Jaklin, te je bilo sram kandidirat kot NSi??? Nekoč si rekel, da si iz vrst NSi. Leto si pa kandidiral, kot neodvisni. Stranka te pa še vedno ima za svojega. Ehhh, krščanarji ste res čudni.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2018 ob 21:53 šarika gost

      ko gledaš te slike te lahko še samo kaj stisne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.