https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prvi Etno popoldan minil v znamenju plesa, petja in igranja

Janžev Vrh, 11.12.2018 ob 19:00  

V nedeljo, 9. decembra, so se domačini Janževega Vrha in okoliških vasi zbrali na prvem Etno popoldnevu. Dogodek je organiziralo Društvo upokojencev Grozdek Janžev Vrh. 


Ljudje potrebujejo kulturne prireditve, potrebujejo druženje, ki ga je v današnji informacijski dobi vse manj. Na Janževem Vrhu je nekoč za kulturne prireditve skrbel tamkajšnji vrtec, ki je pripravljal folklorne in zborovske nastope, različne predstave in druženje ob proslavah in drugih prelomnih dogodkih. Žal so vrtec na Janževem Vrhu zaprli, zato gre še posebna zahvala Društvu upokojencev Grozdek Janžev Vrh in Prostovoljnemu gasilskemu društvo Janžev Vrh. Slednji se trudijo, da kulturna in drugi družabni dogodki na Janževem Vrhu ne bi popolnoma zamrla. 

Na Etno popoldnevu so se predstavili pevski zbori, tamburaške skupine, folklorna skupina, kitaristi, saksofonist in družine, kjer glasba dotakne vsakega člana. Nastopajoči so prihajali iz območja Občine Radenci in Občine Gornja Radgona. Vstopnine ni bilo. 

Prvi del so sestavljali zbor DU Grozdek Janžev Vrh, ki so zapeli V Slovenskih goricah vasica leži in Jaz sem zmeraj mislil in Vsi do prihajali. Vsem dobro poznana Tamburaška skupina Drotmantraši je zaigrala Kadar boš na rajžo šel, Ne čakaj na maj in Zemlja pleše. Lepo so dogajanje popestrili otroci oziroma Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko, ki so zaplesali Dere sen jaz mali bija (Zibenšrit, Sotiš in Špicpolka). Kitarska sekcija Jožeta Farkaša je zaigrala in zapela Prleško himno in Pri sosedi se že kadi. Samostojno je nastopil saksofonist Maj Bazjek (zaigral je Yesterday in Pink panterja). Družinska glasbena skupina Koren se je predstavila s pesmijo Ne bodi kot drugi in Če se od spominov da živeti. KD pevska skupina Vrelec Radenci je zapela Odpiraj dekle kamrico in Pesem ob Kruhu. Prvi del Etno popoldneva se je zaključil z nastopim Tamburaške skupine KD Peter Dajnko, ki je zaigrala in zapela Snežni valček in Čebelar. Po kratki pavzu je sledil drugi del. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.