https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dobrovniški župan prejemnik plakete Državnega sveta Republike Slovenije

11.12.2018 ob 6:05  

V Ljubljani so minuli petek ob mednarodnem dnevu prostovoljstva podelili plakete državnega sveta 14 najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem v Sloveniji. Eden izmed zaslužnih prejemnikov plakete je tudi župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

 

Prostovoljci s svojim delom prispevajo k povezovanju organizacij in ljudi

Ob podelitvi plaket in nagrad osmim najzaslužnejšim prostovoljcem na nacionalni ravni je bil izpostavljen tudi pomen prostovoljstva kot socialnega korektiva. Podpredsednik državnega sveta Matjaž Švagan je ob tem poudaril, da je prostovoljstvo pomemben socialni korektiv, saj prostovoljci s svojim delom prispevajo k povezovanju organizacij in ljudi, še zlasti v lokalnih skupnostih.

Kot je nadalje povedal podpredsednik državnega sveta, ima prostovoljstvo v Sloveniji dolgo tradicijo, v družbi pa prispeva k povezovanju organizacij in ljudi. Še posebej to velja za lokalno skupnost, kjer vsakodnevni stik med ljudmi vzpostavlja najučinkovitejši neformalni mehanizem odzivanja na različne potrebe posameznikov ali skupin, ki so se znašli v stiski, je še dodal Švagan.

Tudi zaradi nagrajenih prostovoljcev je življenje v Sloveniji lepše

Zaradi izjemnega pomena, ki ga ima prostovoljstvo za razvoj in prihodnost družbene skupnosti, je prostovoljstvo dandanes po besedah podpredsednika državnega sveta, prepoznano kot obče dobro. Slovenija pa je s sprejemom zakona o prostovoljnem delu po njegovem mnenju naredila prvi korak pri spodbujanju prostovoljstva in zagotavljanju sistemskih pogojev za nadaljnji razvoj. Tudi zaradi nagrajenih prostovoljk in prostovoljcev je življenje v Sloveniji po Švaganovih besedah lepše.

Pomen solidarnosti in prostovoljstva za preživetje človeštva

Plakete so zaslužnim nagrajencem podelili ob letošnjem mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki je sicer bil 5. decembra. Združeni narodi so namreč leta 1985 ta dan razglasili za mednarodni dan prostovoljstva z namenom, da bi poudarili pomen solidarnosti za preživetje človeštva.

"Marjan Kardinar se je s tekmovalnim oranjem seznanil kot srednješolec na Kmetijski šoli Rakičan. Od takrat se je njegovo navdušenje za tekmovalno oranje stopnjevalo, saj mu je to omogočala tudi njegovo profesionalna usmeritev dipl. inženirja agronomije.

Pri organizaciji tekmovalnega oranja sodeluje na:

- lokalnem nivoju kot organizator in vodja tekmovanj, glavni sodnik, skrbi za usposabljanje sodnikov na tekmovanjih, usposabljanje in priprava tekmovalcev na tekmovanja.  
- leta 1999 je bilo v Pomurju ustanovljeno Društvo oračev Pomurja in od takrat je njegov predsednik;
- državnem nivoju kot vodja tekmovanj, predsednik organizacijskega odbora, vodja sodnikov, skrbi za usposabljanje sodnikov in je tudi sam sodnik na tekmovanjih, član Kmetijsko tehnične komisije pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije;
- na svetovnem nivoju se svetovnih tekmovanj udeležuje kot član slovenske ekipe v funkciji sodnika,  vodja ekipe, od leta 2006 pa kot član odbora Svetovne organizacije oračev (World Ploughing Organization board member).

Še posebej pomembno vlogo je imel pri organizaciji svetovnega tekmovanja oračev, ki je potekalo v Sloveniji leta 2009.

Gospod Kardinar je kot dolgoletni župan Občine Dobrovnik, vpleten tudi v delovanje drugih društvenih organizacij v Pomurju," so zapisali v obrazložitvi.

V Sloveniji lani 291.124 prostovoljcev opravilo 9.466.281 ur prostovoljnega dela v vrednosti 94,8 milijona evrov

In še nekaj zanimivosti; v Sloveniji je lani 291.124 prostovoljcev opravilo 9.466.281 ur prostovoljnega dela v vrednosti 94,8 milijona evrov. Vse to kaže na ogromen prispevek prostovoljstva k splošni družbeni blaginji v Sloveniji, je dodal podpredsednik državnega sveta Švagan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2018 ob 14:50 gost

      6[Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil ček skoraj 30k, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni treba iti v pisarno, svoje spletno delo na domu. Na tej točki je ta delovna priložnost za vas.Če ste zainteresirani.zamočite, da ga posnamete na spremljajoči strani .... Preprosto p0jdite na spodnjo stran in začnite svoje delo .... ..... >>>>>> http://www.Internet43.Com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.