https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad doma izgubila proti OK Maribor

18.12.2018  

V soboto, 15. decembra, je bila v Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti odigrana tekma 10. kroga 1. DOL med Panvito Pomgrad in OK Maribor, kjer so gostje zmagali z rezultatom 1:3 (25:21, 19:25, 27:29 in 19:25).


Slabi dve uri je tokrat v Murski Soboti trajal prekmursko-štajerski derbi, ki so ga po odločilnem tretjem nizu na koncu dobili borbenejši in srčnejši Mariborčani. Sobočani brez poškodovanega Jakoba Rojnika niso uspeli enakovredno parirati tekmecu.
Panvita Pomgrad je pričela odločno in predvsem po zaslugi raznovrstnejšega napada ter neprebojnega bloka dobila uvodni niz. Mariborčani so očitno v tem obdobju še iskali idealno šesterko za enakovreden boj s tekmecem in po menjavi sprejemalcev Žiga Donik – Aljaž Herman so se računi gostujočemu trenerju Sebastijanu Škorcu izšli.

Herman je namreč ostal na parketu v drugem nizu, kar je stabiliziralo mariborsko igro, in po izenačenju na 12. točki so zatem igrali samo še Mariborčani. Pri Panviti Pomgrad se je namreč odsotnost poškodovanega sprejemalca, Jakoba Rojnika, namesto katerega je proti Mariboru igral Mitja Pečnik, preveč poznala. Domači trener, Dejan Fujs je slednjega v drugem nizu pri izidu 15:20 zamenjal z Luko Volovlekom, še pred tem je namesto blokerja Žana Bedrača vstopil Maj Marovt, a menjave Panviti Pomgradu niso prinesle pričakovanega učinka. Po zapravljenem začetnem udarcu Zlatka Pulka so Mariborčani izid v nizih izenačili na 1:1.

Prava drama pa se je nato dogajala v odločilnem, tretjem nizu. Tekmeca sta bila v glavnem izenačena, pri čemer so predvsem po zaslugi boljšega bloka vmes največ za dve točki vodili odbojkarji Panvite Pomgrada. Po številnih nenavadnih odločitvah ljubljanskega sodniškega dvojca Perčič/Milojevič in dveh rumenih kartonih za Panvito Pomgrad je po neodločenih 23:23 sledila dramatična končnica. Prvo zaključno žogo za tretji niz so si pri 23:24 priigrali Mariborčani, ki so na koncu po zapravljenih dveh domačih napadih Pulka izkoristili svojo tretjo zaključno žogo za zmago v nizih z 1:2.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem samo še formalnost. Borbeni Mariborčani so se povsem sprostili in vodili praktično vseskozi. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se jim uspeli približati na vsega dve točki razlike šele pri izidu 16:18, a so takrat, ob razigranem Roku Možiču, ki je moral na klop, odgovornost prevzeli preostali. Korektor Jernej Detela pa je nato v četrtem nizu zaključil tekmo v gostujočo korist za sedmo zmago Mariborčanov v sezoni. Jesenski izkupiček Panvite Pomgrada so v letos izjemno izenačenem prvenstvu vsega tri zmage in sedem porazov. 

Po tekmi sta trenerja takole komentirala dogajanje:
Sebastijan ŠKORC, trener Maribora: "Zavedali smo se, da nas v Murski Soboti čaka težka tekma. Vedeli smo, da ne bo Rojnika in tudi zato smo šli v to tekmo na polno. Sobočani so se dobro borili, potrebovali smo kar nekaj časa, da smo jih uspeli streti in po moje smo pravi obraz pokazali šele v zadnjem nizu. V tretjem nizu pa smo bili pač srečnejši in tudi zaradi tega nesemo pomembne tri točke domov v Maribor. Ti mladi fantje za zdaj kažejo fenomenalne predstave, sicer mi imamo zagotovo še nekaj rezerve in ne glede na to bomo delali vztrajno še naprej, da bi bili na lestvici čim višje."
Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada: "V tej tekmi smo bili oslabljeni, že drugo tekmo smo brez sprejemalca Rojnika, pa tudi lažja poškodba Volovleka med tednom se je poznala saj tokrat nanj resno nismo mogli računati. Z naše strani smo glede na razmere pokazali še dobro igro, čeprav se nam tokrat ni izšlo. V prelomnih trenutkih so svoje odigrale tudi čudne sodniške odločitve in to ravno v trenutku, ko se je tekma lomila. Smo pa v odločilnem tretjem nizu, naredili tudi sami preveč neumnih napak, kar nas je nato stalo niza in na koncu tudi boljšega rezultata od poraza s 3:1. Z ekipo, ki je bila danes na razpolago smo pokazali praktično svoj maximum, čeprav mimo sodniških odločitev žal tokrat res ne moremo ..."

Foto: OK Panvita Pomgrad

PANVITA POMGRAD: Pečnik 4, Vori, Pulko 20, Beravs 4, Flisar 12, Volovlek 1, Bogožalec 25, Bedrač 3, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).
OK MARIBOR: Mori, Planinšič 4, Mulec 7, Detela 17, Koblar, Možič 19, Donik 4, Uremovič 7, Kovačič, Virtič, Herman 6, Košenina in Križman (oba libero).  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2018 ob 21:52 Hell gost

      :)) Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite http://www.3xDate.top

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2018 ob 22:49 gost gost

      Polanič,škoda denarja,ki ga mečeš v te manjake,rajši daj v Muro.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.