https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Zimsko spanje je za medvede

26.12.2018  

Mrzlo vreme ljudi pogosto prepriča, da ostanejo v svojih domovih, vendar pa imajo zimske športne aktivnosti veliko prednosti, posebej če se toplo oblečete.


Plasti

Za zimsko rekreacijo poskrbite, da boste oblečeni v več plasteh, saj vam to omogoča da plast oblačil dodate ali odvzamete in s tem regulirate vašo telesno temperaturo. Poskrbite tudi, da bodo pokrite zunanje okončine kot so glava, dlani, stopala in ušesa. V hladnem vremenu se namreč človeško telo brani tako, da najbolj greje središče telesa in posledično ostanejo roke, stopala in ušesa hladna.

Pozitivne lastnosti

Dandanes ni nobena skrivnost, da rekreacija pozitivno vpliva na telo in duha, nič drugače ni z zimsko rekreacijo. Večina zimskih aktivnosti zelo dobro porablja kalorije, poleg tega izpostavljenost sončnim žarkom in svežemu zraku izboljša vaše počutje. Med telesno aktivnostjo se dvigne tudi raven seratonina, kar odganja depresijo. Poleg tega še povišana cirkulacija krvi izboljša delovanje imunskega sistema.

Vrste rekreacije

Smučanje in bordanje sta pri nas najbolj priljubljena zimska športa, ki poskrbita, da boste pokurili odvečne kalorije.

Sankanje je odlična družinska zabava, najučinkovitejša je vleka sani na vrh hriba, za spust po hribu pa se aktivirajo sposobnosti stabilnosti in koordinacije.

Drsanje je običajno poceni in že po nekaj minutah boste občutili da ste se kvalitetno ogreli.

Tek večinoma asociiramo s toplim vremenom, a tečemo lahko tudi čez zimo. Poskrbeti je treba za primerno obutev in oblačila ter se zavarovati pred mrazom, ko se ustavimo. 

Sedaj veste kakšni so pozitivni učinki zimske vadbe, zato nikar ne odlašajte in poskrbite za sebe tudi čez zimo. Zimsko spanje in nabiranje odvečne maščobe naj ostaneta medvedom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.