https://www.lust.si/
https://www.lust.si/
https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.nzs.si/dokument.asp?id=694
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/540/1835/ESCAPE_ROOM

LOKALNO

FOTO: Znane nove podrobnosti o 1A Personal

Bad Radkersburg, 19.12.2018 ob 13:02  

Danes, 19. decembra, so se prevarani delavci zbrali na Halbenrainerstraße 11-13 v Bad Radkersburgu in vneto pričakovali odgovore glede neizplačanih plač in obljubljene božičnice oziroma 13. plače. Na tem naslovu so namreč prostori agencije 1A Personal, preko katere so imeli sklenjene pogodbe slovenski delavci, sicer zaposleni v Boxmark ledderfabrik. V začetku leta je veliko Pomurcev in Štajercev pritegnil oglas za delo v Avstriji, kjer je bila ponujena plača okoli 1700 evrov in ugodni pogoji za delo. Delo je potekalo v podjetju, kjer proizvajajo usnje, natančneje v kraju Feldbach. Agencija, preko katere so potekala vsa nakazila je locirana tik ob meji v mestu Bad Radkersburg (avstrijska Radgona). Zdaj naj bi bila agencija 1A Personal po pripovedovanju ogorčenih delavcev v prisilni poravnavi. To pomeni, da se s finančnim prestrukturiranjem dolžniku omogoči stanje plačilne sposobnosti in poslovanje se lahko spet nadaljuje. Nekateri pa so prepričani, da je šla agencija 1A Personal v stečaj, ki pomeni "smrt" prezadolženega ali nesolventnega gospodarskega subjekta. Po končanem stečajnem postopku podjetje preneha obstajati. Osebje iz agencije 1A Personal izjav ne dajejo. Ali torej lahko delavci pričakujejo neizplačane plače, prispevke in 13. plačo? 

Jezni in razočarani delavci so bili ogoljufani že od samega začetka. Plače so bile od delavca do delavca različne in nikoli niso bile nakazane 15. v mesecu. Zamude z izplačili plač, nedosegljivost na telefon, pobiranje denarja za nikoli videno delovno opremo so popolno nasprotje obljub, ki so bile obljubljene na začetku. Nekateri delavci so nam povedali, da so zaposleni v agenciji obljubljali 100 evrov v kolikor pridobijo še nekaj delavcev za tovrstno delo. Dopusta vsi zaposleni preko te agencije niso mogli koristiti. O poškodbah na delovnem mestu pa niti ne bi izgubljali besed, ker so po besedah naših sogovornikov (delavcev) grozljive. Veliko jih je zdaj na bolniškem in ni zmožno opravljati kakršnega koli dela. Bolniške seveda niso dobili izplačane. 

Na območju Pesnice se je že zgodila podobna goljufija. Po podatkih delavcev naj bi šlo tukaj za iste ljudi, ki so v preteklosti bili kaznovani le s 1000 ur družbeno koristnega dela. Vse pa je povezano tudi z direktorjem Zaposlitvenega kotička, Janezom Tivadarjem oziroma centra novih Zaposlitvenih priložnosti iz Murske Sobote. Več kot očitno je, da so odgovorni to že dolgo načrtovali. 

Božička na vhodu v agencijo 1A Personal pa prevarane delavce še dodatno spomnijo na to, da prazniki vsekakor letos ne bodo minili v lepem in prazničnem vzdušju. Nekaj zaposlenih delavcev ima tudi bolne otroke, drugi se bojijo odklopa elektrike zaradi neporavnanih položnic. 

 

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   19.12.2018 ob 13:50 milan gost

   Tej imajo agencijo v ulici Staneta Rozmana vM.Soboti tako,da ne moteno opravljajo svoja goljufiva dela .Vse kar so ti delavci zaslužili do morali pozabiti to je 100 %

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   19.12.2018 ob 16:15 majka gost

   Daj se mi tisti din, da san volu tou državu posišijla rouka. Lopov ogoljufa Slovenijo in Slovence prvič, dobi dovoljenje, da jih ogoljufa drugič in to s pomočjo Avstrije. Sranje, ki ga lahko videvamo samo sedaj, ko nam te države vodijo ljudje, ki jih mi izvilomo. A smo res taki kreteni, ali se ta izvoljena golazen norčuje iz nas?. PA SMO VERJELI V LJUDI, KI SO SE BOHOTILI NA PLAKATIH1 SRANJE OD SRANJA, glavno, da oni imajo 6 tisočakov, jebe se njim za volivce in obljube. državo. žIVELA DEMOKRACIJA, ŽIVEL KAPITALIZEM, ŽIVELA SVINJARIJA. In na koncu: NAROD SI PIŠE SODBO SAM, ge je čas AVNOJA, da je Bog po zemlji hodil.Amen.

   12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.12.2018 ob 21:06 čondraš gost

    Da bi s eti vsaj roka posušila, imaš mojo podporo. Kaj pljuvaš po Sloveniji, vsa ta kapitalistična banda o kateri govoriš, je bila rojena in vzgajana v JUGOSLAVIJI, tako da malo razmisli preden kaj blekneš. To je jugovička kultura, že v Jugoslaviji niste drugega delali kak švercali prek meje, malo preko Italije, malo preko Avstrije, to je kultura..že sam rek jugomajmunov..I Tito je krao ali je i nama dao..pove da za vas ni nič spornega če kdo krade, če le tebi še kaj da od tega.

    5 9 Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   19.12.2018 ob 17:22 Janez gost

   Po pejneze je treba it v Lendavo, tam je bogastvo doma...ajde idemo

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.12.2018 ob 17:51 Boris gost

    Tou nema smisla. Tivadar pa Silak se namakata nekje v termah in planirata kako odpreti naslednjo firmo in goljufati.

    8 0 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   19.12.2018 ob 19:17 Kiki gost

   Ampak vic tega vsega skupaj je da tisti ki smo se podomace nasrali pri tej a1 da nam zagotavljajo naprej delovna mesta in da moramo z 4.1 oz. Z 7.1.normalno naprej zaceti delat.na bankih kot so nam to zagotovili da lahko dvignemo dnar ki ga zagotavlja pac zdaj ta avstrijski fond nic nevejo.hm zanimivo vse skupaj

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   19.12.2018 ob 19:32 Delavec gost

   Te lopovski ŠILAK,in njegov ritolizec TIVADAR,ki z svojo žavbavsko namazan po LAŽNIVEM jeziku,igra na klavir tako,da sploh nima tipk,nam pa z svojo pretkanostjo in sminkerijo,prodaja glasbo,ki je sploh ne slišimo...In elektriko tega klavirja,ki sploh ni priključen,nam odtrgajo še dodatno iz plače...in potem,ko kaka tipka odpade,ki je sploh ni na klavirju,jo moramo mi plačati z spet z odtegljajem od plače...Tako muziko sta si zamislila teva LOPOVA,ki sta za nič drugo,kot za javno LINČANJE,...!

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   19.12.2018 ob 20:53 fFidlboy gost

   Ja ne vem kaj še čakate, zakaj ju ne nalomite, jaz bi jima že zdavnaj nekaj naštimal, če bi me tak opeharila, bi redno po pički dobila, same besede so vas, preidite k dejanjem, taki prevaranti za drugo niso kak nalomiti, tu besede grde ne pomagajo. Pa Šilak je z Čentibe ne Lendave. Jaz še bolj ne razumem vas, ki prek njega delate, veste kaki mafijozo je že od prej pa mu le nasedate pa greste delat za njega, po eni strani ste si sami krivi, da ste take ovce pa vas molze ko krave, komaj čaka, da dobi take naivneže, kot ste vi, dokler bo dobil take ovce, bo užival na tuj račun, ko pa mu bo zmanjkalo delovne sile, te pa bo bankrotiral pa emigriral nazaj za Deutschland. Takega denarja pa službe nima, da bi jo jaz sprejel pa mu špilal tlačana. Raje delam v domači pomurski tovarni pa me 15 čaka plača, kaka koli že je.

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   19.12.2018 ob 21:00 čondraš gost

   Agencije ki iščejo zaposlitve so legalizirana mafija, ljudem dobesedno kradejo . Če bi sam bil predsednik vlade bi bila ukinitev teh mafijskih agencij ena od prioritet.

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   19.12.2018 ob 21:20 gost

   Čondraš čondraške... Ja janša je ista baraba...

   5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    20.12.2018 ob 10:23 čondraš gost

    Kaj bi ve duše rdeče nesrečne brez Janše ? Čovek ki je par let vodil državo je njen največji problem...haha, jugomajmuni..kot pravi moj kolega, Slovenija je po miselnosti jugomajmunov , edina država na Svetu kjer je največji lopov nekdo ki večino političnega časa preživlja v opoziciji..svetovna znamenitost, ta v opoziciji vodi državo in krade, levičarska drhal na oblasti pa seje poštenje..eh jugomajmuni, za vas je JJ , Bog ;)

    1 4 Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   19.12.2018 ob 23:38 Nema veze gost

   I njega ce mo da hapsimo

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   19.12.2018 ob 23:39 Nema veze gost

   Pride dan za njega tudi bres skrbi

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   20.12.2018 ob 9:57 gost

   Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. to internetno spletn0 strann na spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com

   4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   20.12.2018 ob 10:00 karel gost

   ja ŠILAKA IN TIVADARJA DOBITI ker sta ona največja goljufa ker zdaj plače in božičnice si lepo od delavcev delijo in načrtujejo kam za novo leto na dopust potrebno bi bilo da bi mi delavci skup stopili in ponoči šli k njimi na dom na nočni obisk te bi videli vraga naj njima bog da da tudi oni naj so brez vsakega centa kot smo nekateri mi in naj se njima zgodi da bosta ostala brez vsega in še šla malo pod ključ v zapor

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   20.12.2018 ob 12:02 * gost

   Ubogi, ne bom rekel delavci, ampak naivneži. Delo prek agencije NIKOLI!!! Če sta zraven še Slovenca ali še kk malo južneje pa še posebej NE !!!! Jasno je lahko, da bodo nekaj pobrali zase. Denar pa nekatere naredi še bolj pohlepne in se zgodijo take zgodbe, kot je ta. Sicer so včasih imeli zdravilo za take izmečke. Rekli so mu "čebovanje".

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   20.12.2018 ob 20:21 Hell gost

   ### Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite http://www.3xDate.top

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   17.01.2019 ob 10:22 Ciganka gost

   Firma A1 gre 18.01 2019 v stecaj

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   17.01.2019 ob 11:02 kadilec gost

   Decki sami ste si krivi. Nimate jajc.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   17.01.2019 ob 11:13 Ajda gost

   Silk napolnil zep na racun delavcev svinja prokleta avstrija te naj zapre drugo si ne zasluzis SVINJA

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   23.01.2019 ob 12:34 NeznakaQ gost

   Vidite spet je zmagal silak napolnil zep in pustil delavce na cedilu zaprl firmo in kupil nov avto v bodoce pa je spet na vrsti madzarska drzava v kateri bo odprl firmo za krast denar on bo kar lepo v pisarni stol segreval delavc pa v leder fabriki vlacili leder in mokre koze iz van SVAKA TI CAST TAT PROKLETI.SVINJA SLOVENSKA DELAVCI TE NAJ TAK POLOMIJO DA BOS V BOLNISNICI IZ SLAMICE PIL JUHO.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.