https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Občini Grad potekala konstitutivna seja občinskega sveta

23.12.2018 ob 10:00  

V petek, 14. decembra, je v sejni sobi Občine Grad potekala 1. redna (konstitutivna) seja Občinskega sveta Občine Grad, kjer so se navzoči seznanili s poročili o izidu lokalnih volitev. Konstitutivno sejo je vodil najstarejši član Občinskega sveta Občine Grad, Branko Novak.


Predsednica Občinske volilne komisije Občine Grad, Marjana Štrtak Kovač je podala poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana. Na predlog Komisije za potrditev mandatov je Občinski svet Občine Grad potrdil štiriletni mandat (do leta 2022) članom Občinskega sveta Občine Grad, ki so bili izvoljeni na nedavnih lokalnih volitvah. Člani Občinskega sveta Občine Grad so: Silvester Železen, Marijan Klement, Branko Novak, Silvo Šarkanj, Janez Ferko, Marija Hajdinjak, Danijel Bernjak, Štefan Gjergjek, Stanislav Kerec, Jožef Ceiger in Srečko Vogrinčič.

Prav tako je bilo na seji ugotovljeno, da je bila za županjo Občine Grad za mandatno obdobje 2018-2022 v prvem krogu izvoljena Cvetka Ficko, ki je na seji tudi slovesno prisegla. Slovesna prisega županje Cvetke Ficko se je glasila takole: "Prisegam, da bom vestno in odgovorno opravljala svoje dolžnosti in spoštovala pravni red Republike Slovenije. Pri izvrševanju svoje funkcije bom ravnala vestno in odgovorno, delala v korist javnega interesa, spoštovala bom različnost mnenj in delovala za blaginjo občank in občanov."

Županja je tudi nagovorila novo izvoljeni občinski svet: "Občani so odločili, da vodenje občine v mandatu 2018-2022 zaupajo meni. Svojo funkcijo prevzemam z veliko odgovornostjo in zagotavljam, da bom delovala za skupno dobro, pošteno, pravično in transparentno. Vsi se moramo potruditi, da bomo delali strpno, sodelovalno in povezovalno. Občani so nam vsem zaupali, zato moramo svoje funkcije prevzeti z odgovornostjo. Želim si aktivnega sodelovanja z vsemi svetniki, kar je zelo pomembno, da dosežemo skupni dogovor pri strateških odločitvah, da bomo skupaj delali za skupno dobro. Delovala bom timsko in povezovalno, vesela bom različnih pogledov na rešitve v cilju najboljšega za našo občino in za naše skupno dobro."

Foto: Občina Grad

Na konstitutivni seji so bili izvoljeni tudi člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVI), ki ji odslej predseduje Marijan Klement, člana pa sta še Branko Novak in Jožef Ceiger.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.