https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Nove sestave delovnih teles, komisij in odborov murskosoboškega mestnega sveta

Murska Sobota, 21.12.2018 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj zbrali na drugi redni seji. Med drugim so potrdili člane delovnih teles, komisij in odborov mestnega sveta ter nadzornega odbora občine.

 

Povišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije so namesto Aleksandra Jevška potrdili mandat članu mestnega sveta, to je Nikolaju Hochstetterju.

Obravnavali so tudi predlog sklepa o določitvi vrednostne točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) na območju murskosoboške občine. Občinska uprava je predlagala dvig za dva odstotka,  kar je skladno z letno stopnjo rasti cen v Sloveniji. V proračun bo to  pomenilo približno štirideset tisoč evrov več prihodkov iz naslova NUSZ kot v letu 2018.

Bojan Petrijan (SDS) je povedal, da je s tem murskosoboška občina ena najdražjih v Pomurju, nekoliko več je le v puconski občini.

Občinska uprava je pojasnila svojo primerjavo med podobno velikimi občinami, po kateri je murskosoboška občina nekje v sredini in ne izstopa po obdavčitvi občanov na tem področju.

Številne kadrovske zadeve

Največ časa so posvetili kadrovskim zadevam.

odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem so bili imenovani in potrjeni Boštjan Berlak (predsednik), Matjaž Durič, Robert Žižek, Darijan Seginj, Renata Pinter Vertot, Drago Rajbar in Karel Šoš. 

odbor za družbene dejavnosti so bili potrjeni Zoran Kos (predsednik), Danijela Mörec, Angela Novak, Bernardka Ružič, Biserka Smolek, Nada Kuhar in Geza Kišfali.

odbor za proračun in finance so bili imenovani: Anton Slavic (predsednik), Jožef Recek, Karel Gjergek, Dušan Bencik, Bojan Petrijan, Marjan Žekš in Jure Lang.

Člani odbora za urbanizem in urejanje prostora ter gospodarsko infrastrukturo so postali: Matjaž Durič (predsednik), Nikolaj Hochstetter, Nives Cajnko, Franc Zagorc, Josip Fabijanič, Dezider Šooš in Miran Forjanič.

Odbor za informiranje, promocijo mestne občine in mednarodno sodelovanje bodo sestavljali: Slavica Meglič – Desus (predsednica), Brigita Perhavec, Vlasta Veren, Ana Zelko, Bojanka Veren, Marjan Gujt in Jožek Špilak.

Člani komisije za statutarna in pravna vprašanja so postali: Zoran Hoblaj (predsednik), Igor Vitez, Alenka Glavač Geršanov, Drago Vigali, Jože Šadl, Romeo Varga in Matej Grah.

Komisijo za nagrade in priznanja bodo sestavljali Danijela Mörec (predsednica), Goran Miloševič, Aleš Kornik, Staša Horvat, Erika Hertl, Zoran Kos in Miran Forjanič.

komisiji za romska vprašanja so člani postali: Darko Rudaš (predsednik in predstavnik romske skupnosti), Jožefa Sapač, Nikolaj Hochstetter, Bernardka Ružič, Drago Vigali, Cvetka Vereš in 
Marjan Horvat.

Nadzorni odbor Mestne občine Murska Sobota bodo sestavljali: Mitja Slavinec, Darja Senčur Peček, Melita Domjan, Franc Kramar  in Robert Grah.

izdajateljski odbor Soboških novin so bili imenovani Romeo Varga (predsednik), Aleksander Jevšek, Robert Žižek, Nives Cajnko, Andrej Mešič, Vlasta Veren in Slavica Meglič.

Bojan Petrijan (SDS) je izrazil skrb, da ne bo dobrega nadzora, saj bi morala biti podeljena opoziciji, da bi vzpostavili prava mera nadzora.  

Za članico nadzornega sveta se je potegovala tudi Gabrijela Jakob, ki je imela podporo SDS, Modre liste, Liste Za 2020 in NSi, a je občinska kadrovska komisija ni potrdila.

Nadomestni člani v organih javnih zavodov in »rdeč cunami«

Precej razprave je bila deležna točka imenovanja nadomestnih članov v organih javnih zavodov, za tiste člane mestnega sveta, ki jim je prenehal mandat v mestnem svetu. 

Marjan Gujt (SMC) je sklep, po katerem je po prenehanju mandata v mestnem svetu potrebno imenovati nadomestne člane v organih javnih zavodov, kot to določa poslovnik, označil za iz trte izvit in da se v minulih mandatih ni tako delalo. Gujt je dodal, da je to posledica dejstva, da je ena stranka dobila absolutno oblast in se lotila menjave bivših svetnikov. Kot je še nadaljeval, so to naredili takoj kot »rdeč cunami«. Pojasnil je, da ni smiselno menjavati članov, ki imajo le še pol leta ali pa leto mandata, saj v tem času tudi novi člani ne bodo mogli kaj dosti narediti. 

Župan Jevšek in direktor občinske uprave, Srečko Đurov, sta nato pojasnila, da to določa poslovnik. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2018 ob 9:29 Joško gost

      Bravo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2018 ob 9:31 Joško gost

      Postavili bi nadzornika Jevšeka, pa nede slabi poročil. Jakobovo so zatou slistili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.12.2018 ob 12:42 sd samo denar gost

      ha ha gujt več te ne nucajo ;-) majo večino zato si nepomemben ;-) si vido kak se hitro vse obrne ;-) lani sta mađistrom še fejst močniva bila aja pa ja of še ka je v 100 društvah predsednik ;-) Malo malo pa de se tudi mađister zamenjo bojte gvušni ;-) in te bom najbole srečen človek ;-)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2018 ob 0:43 Rukad gost

      Pušča Repuika 1919

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.