https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali na božični pohod ob meji

29.12.2018 ob 6:05  

Madžarska občina Sola (Szalafő) so organizirali božični pohod ob meji, na katerem se je zbralo nekaj čez 40 pohodnikov. Poleg domačinov so se pohoda udeležili pohodniki iz sosednjih vasi, turisti, ki so praznike preživeli v Stražni pokrajini in pohodniki s Hodoša.


Pohodniki so se zbrali v centru Sole in se odpravili proti mejnemu kamnu številka 199, kjer je včasih potekala povezava med Hodošem in Sole. Od tam so se podali na približno 15 km dolgo pot, proti nekdanji karavli na Hodošu, kjer je sedaj Mladinski dom.

Pri Mladinskem domu na Hodošu je pohodnike pričakal topel čaj.

Nato so pot nadaljevali do stražnega stolpa, kateri je bil letos obnovljen. Iz stolpa so si tisti pohodniki, ki se ne bojijo višine, z daljnogledom ogledali okolico. Po ogledu in počitku pa so se odpravili nazaj proti madžarski meji in se ustavili pri mejnem kamnu številka 180, kjer je park mejnih kamnov. Tam so si pohodniki na informacijskih tablah lahko ogledali zgodovino železne zavese, katere je občina Sola postavila letos iz projektov Železne županije in skupne SI-HU Interreg projekta.

Pohodniki so si na odprtem ognju spekli slanino in klobase. Po okrepčilu pa so se vračali na izhodiščno točko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.