https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gasilci si za praznike ne želijo delati

31.12.2018 ob 14:00  

Prostovoljni gasilci ob alarmu ne glede na uro ali dan brez plačila hitro priskočijo na pomoč. Alarm zazvoni ne glede na to, ali si v postelji, pri kosilu, na družinskem druženju, študiju ali delovnem mestu. Gasilci so vedno pripravljeni. Poklicni gasilci imajo eno minuto časa, v katerem morejo izvoziti, prostovoljni gasilci od 5 do 15 minut.


Ob koncu novega leta gasilci na domove svojih krajanov, občanov nosijo koledarje, s katerimi si lahko pokrijejo vsaj majhen del stroškov. Pri tem ne smemo pozabiti, da so gasilci tisti, ki v primeru požara ali kakšne druge nesreče prvi priskočijo na pomoč. Gasilci zbirajo tudi posebne donacije, ki jih namenijo za dodatno gasilsko opremo ali za večje kapacitete njihovih cistern. Voda ob požaru vsekakor ne sme zmanjkati. Seveda je dobrodošlo, da imajo cisterno z vodo tudi ljudje ob hiši.

V času novoletnih praznikov zato bodite še posebej previdni z ognjem, raketami in drugimi vnetljivimi snovmi. Gasilci si za praznike zagotovo ne želijo delati. Vsi si za praznike želimo preživeti s svojimi bližnjimi in gasilci pri tem zagotovo niso izjeme. Nekaj poklicnih gasilcev bo vseeno dežuralo oziroma delalo tudi za praznike.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.