https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

To so najpogostejše novoletne zaobljube

2.1.2019  

Novoletna zaobljuba je tradicija, najbolj pogosta na zahodni polobli. To je seznam želja in ciljev, napisan na list, ki bi jih v novem letu želeli doseči.


Velika večina je že kdaj imela novoletno zaobljubo. Te so lahko zelo osebne, veliko je pa takšnih, ki se jih loti večina, zato smo za vas izbrskali 10 najpogostejših novoletnih zaobljub.

Več športa

Med najpogostejše novoletne zaobljube spada več športa, več gibanja, izboljšati prehrano ali na splošno izboljšati telesno počutje.
Po novem letu hujšam

Ta novoletna zaobljuba je precej pogosta, nanaša se pa tudi na prejšnjo. Osebe, ki želijo shujšati, si velikokrat zadajo to kot cilj v prihodnjem letu.

Opustitev alkohola

Po veselem decembru, ko je hrane in alkohola na vsakem vogalu preveč, je pravzaprav ta zaobljuba razumljiva, lahko pa se zanjo odločimo iz povsem drugačnih, osebnih razlogov.

Opustitev kajenja

Veliko kadilcev se rado zaobljubi, da po novem letu več ne bodo prižgali cigarete. Po statistiki sodeč to uspe le peščici, bolj uspešni so pri opuščanju te razvade ob kakšni drugi priložnosti.
Učenje novih stvari

Učimo se celo življenje, vendar nam morda za stvari, ki se jih želimo naučiti velikokrat zmanjka časa. Zato med najpogostejše novoletne zaobljube spada tudi ta, da se bomo prihodnje leto naučili nekaj novega; novega jezika, igranje inštrumenta, plesa, kuhanja ...

Prihodnje leto bomo varčni

Po zapravljivem decembru se marsikdo odloči, da bo po novem letu varčeval, morda tudi zato, da uresničil kakšno od svojih želja ali da bi poplačal dolgove ali pa si želi samo urediti svoje finančno stanje.
Več časa zase

V vsakdanjem vrvežu in hitenju velikokrat pozabljamo nase, saj nam vsakdanje obveznosti in nenehno pomanjkanje časa onemogoča, da bi se posvetili sebi, zato si ob novem letu velikokrat obljubimo, da bo naslednje drugače. Da si bomo privoščili dobro masažo, večkrat prebrali kakšno knjigo ali počeli nekaj, kar nas izpopolnjuje in veseli.

Več časa z družino in prijatelji

Kot nam velikokrat zmanjka časa zase, ga zmanjka tudi za družino in prijatelje, zato je želja in obljuba ob novem letu, da bi preživeli več časa v krogu svojih najbližjih.

Več potovanj

Nekdo, ki rad potuje in spoznava nove kraje, bo to zagotovo dodal na svoj seznam novoletnih zaobljub.
Zaobljuba osebne narave

Lahko pa je zaobljuba popolnoma osebne narave in je odvisna od posameznikovega življenja. Lahko na svoj seznam zaobljub dodamo, da bomo v prihodnjem letu kupili nov avto, se poročili ali zaljubili, imeli otroka, kupili stanovanje, zamenjali službo ali nekaj povsem drugega.

Karkoli je že vaša novoletna zaobljuba, je pomembno, da se je lotimo resno in tudi načrtujemo kako bomo vse skupaj izpeljali. Pomembno je tudi, da se uresničevanja zaobljube lotimo postopoma in delamo kratkoročne načrte, saj bomo le tako uspešno prišli do cilja, ki smo si ga zadali.
Kakšna pa je vaša novoletna zaobljuba?  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2020 ob 20:09 strelec gost

      Aretirati debelega fuknjenca in ga za kako leto zapreti v samico. To bi ga izučilo in bi na prostost prišel kot prerojen in čisto nov človek. pozabil bi na Jugoslavijo, Janšo, Nd Muro Niko Zorjanovo in postal normalen smtnik, a to so le bolj sanje kot pa želje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.