https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite nasvete za spomladansko čiščenje

04.05.2019 ob 14:00  

Pomlad je čas, ko močneje posije Sonce, zaživi narava, zažvrgolijo ptički in čas ki prinaša priložnosti za nov začetek. V tem času lahko svoje telo očistimo raznih strupov in odvečnih kilogramov, ki so se nabrali čez zimo, prav tako je to čas čiščenja stanovanja ali hiše.


Sončni žarki, ki posijejo skozi okna, kar naenkrat osvetlijo in razkrijejo ves prah ter umazanijo ki sta se nabrala čez zimo, zato je čas za čiščenje. Spodaj vam dajemo nekaj nasvetov za enostavnejši proces. Zavedajmo se, da je potrebno očistiti ves prostor, vključno z okni in vsemi napravami ter belo tehniko. Na podlagi tega si pripravimo potrebna čistila, krpe, gobice in ostale pripomočke. Na tej točki pomaga tudi, da se mentalno pripravimo na večji obseg čiščenja.

Čistila

Pri uporabi čistil bodimo zmerni in uporabimo ekološka čistila, ki ne dražijo kože, oči in sluznice. Za čiščenje lahko uporabimo mešanico alkoholnega kisa in vode, saj tako čistilo odpravlja neprijetne vonje, vonj kisa pa hitro izhlapi. Naše telo in narava nam bosta hvaležna.

 

Potek čiščenja

Čiščenje začnemo pri vrhu - vrhovi omar, strop, koti - saj tako vse pajčevine in ostalo umazanijo stepemo na tla, nato pa jo posesamo in tla očistimo z mokro krpo. Priporočamo čiščenje pri odprtih oknih, saj bomo tako omilili neprijetne vonjave čistil in poplesovanje prahu v zraku.

Omare

Ko smo že pri čiščenju, se lahko znebimo še nepotrebnih oblačil, ki stojijo v omarah in nabirajo prah, enako velja tudi za čevlje in stvari na policah. Velja pravilo - če oblačila niste nosili 1 leto, ga ne boste niti v prihodnje. Odvečna oblačila lahko prodate ali podarite dobrodelni organizaciji. 

Okolica

Obdelali smo notranje prostore, ne smemo pa pozabiti na zunanjost, balkon in okolico. To velja predvsem za tiste, ki živite v hišah, saj veste, da se vedno kje naberejo kakšni odpadki, posekana drevesa, ostanki vej in tako naprej. Izkoristite ta čas in poskrbite tudi za zunanjost svojega doma

Nasvet

Da bodo pospravljanje, pomivanje, sesanje in pometanje prijetnejša opravila, priporočamo poslušanje glasbe. Ta je namreč odličen pripomoček za sproščanje in pomaga tudi pri spomladanski utrujenosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.