https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad izgubila proti Šoštanj Topolšici

14.1.2019  

V 11. krogu 1. DOL za moške, sta se srečali domača ekipi Šoštanj Topolšica in ekipa Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. S 3:2 (-24, 20, 20, -22, -14) so bili uspešnejši domači odbojkarji, ki so se veselili pomembne prvenstvene zmage.


Šoštanj Topolšica : Panvita Pomgrad   3:2 

 

Šoštanj Topolšica: Javornik 8, Robida 5, Port, Boženk 19, Planinc 24, Pavič (C) 11, Mejal 3, Šoštarič, Uršič 5, Koren, Menih 3, Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 18, Beravs 5, Flisar 19, Volovlek, Rojnik 14, Bogožalec 28, Bedrač, Marovt 2, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

V Šoštanj so se na prvo gostovanje v letu 2019 pripeljali odbojkarji Panvite Pomgrad. Ekipi sta se v tej sezoni že večkrat pomerili, tako v ligaškem delu kot tudi v pokalu ter prijateljskih tekmah. Vedno pa je bila tekma napeta do konca in tudi tokrat smo si lahko obetali zanimiv derbi. Pri domačih je zaradi poškodovanega Robide tokrat na mesto sprejemalca zaigral libero ekipe Menih. 

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so z minimalno prednostjo vodili skozi celoten prvi niz. V izdihljajih tekme pa so Šoštanjčani strnili vrste in drugo zaključno žogo v tem nizu tudi kronali z zmago v prvem nizu. Drugi niz so se domači sprostili in zaigrali dobro že v začetku niza. Skozi celoten niz je ekipa domačih odbojkarjev vodila za 5-6 točk a so se gostje počasi in vztrajno približevali. Ujeli so jih pri 19 točki in takrat na krilih Bogožalca in Flisarja dobili nekaj točk zapored. Gostje so tako izenačili izid v nizih na 1:1. Tretji niz so gostje odigrali všečno odbojko, igrali so po svojih željah in ga brez težav tudi dobili, z enakim rezultatom kot niz pred tem (25:20).

V četrtem nizu je strateg domačih naredil nekaj sprememb v postavi in v izdihljajih tekme se mu je obrestovalo. Domači odbojkarji so slavili v 4. nizu in si s tem tudi kupili vstopnico za 5., odločilni niz. Peti niz so veliko bolje začeli gostje, ki so povedli za 5 točk in to prednost držali do rezultata 11:6. Takrat pa so domači z nekaj izjemnimi prodori Boženka in Planinca začeli zniževati izid. Kmalu so si priigrali 1. zaključno žogo pri rezultatu 15:14 a je niso izkoristili. So pa izkoristili drugo zaključno žogo in tako prišli do preobrata tekme. K temu uspehu so jim pomagali tudi navijači, ki so prišli v velikem številu.

Foto: Športni klub Pomurje Deset

Marko Plankelj, odbojkar Šoštanj Topolšice: ˝Zahvalil bi se izjemni publiki, ki nas je v 5. nizu ponesla do preobrata. Čestitke tudi nasprotniku za borbeno igro vendar je bila danes sreča na naši strani.˝

Naslednjo domačo tekmo bodo odbojkarji Panvite Pomgrada igrali v soboto, 19.januarja 2019 ob 19:00 uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2019 ob 17:42 pp gost

      Že pa??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.