https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Dobrodelna predstava: Projekt X "Najdražji plesni čeveljci"

Kdaj: Sobota, 02.02.2019 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Vabljeni na dobrodelno multimedijsko gledališko predstavo v okviru projekta "Najdražji plesni čeveljci"
PROJEKT X, Katja Dance Comapny
Drevo, ki trohni … smrad v mestih, ki postaja neznosen … izsušena zemlja, ki ne zmore več dajati hrane … umazana morja, napolnjene s plastiko, ki jo je odvrgel ČLOVEK! Življenje na Zemlji je darilo, ki si ga moramo zaslužiti! Preden bo plastična slamica razpadla po stotih letih? Bo moj otrok lahko dihal brez maske in mu ne bo treba piti vode iz plastenke, ampak bo lahko odprl pipo, zajel vodo iz vodnjaka, reke, jezera?
Plesne ekipa 11 plesalk in plesalcev v predstavi Project X skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na nespoštljiv odnos, ki ga ima človek do narave in zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine: hrano, vodo, zrak … Želijo opomniti na to, kaj se zgodi, če se človeštvo ukvarja in hlepi po vedno več in pozablja na okolje, ki mu daje pogoje za življenje. Dotika se vprašanj o bivanju tu in zdaj, sožitju z naravo in onesnaževanju, izkoriščanju in sebičnosti, posamezniku in družbi, življenju in smrti, zavedanju in ignoranci, človečnosti in pripadnosti …

Zgodba, ki jo plesalci na svoj prepoznaven način pripovedujejo, na odru ponuja večdimenzionalno sliko dojemanja dogajanja preko plesa, glasbe, igre, pripovedi, fotografije, filma in lučne atmosfere. Gledalca napolni s čustvenim odzivom in odklopi od njegove vsakdanjosti.

Plesalci: Ajda Miklavčič, Anja Robida, Anja Milekšič, Erika Nagode, Larisa Husič, Luka Wernig, Maja Adamič, Matej Pritekelj, Sindi Vogrič, Staša Usnik, Katja Vidmar.
Koreografija: Katja Vidmar, Tian Ćehić, Ajda Miklavčič, Matej Pritekelj, Metka Beguš.
Scenarij in vezno besedilo: Katja Vidmar
Izbor glasbe: Albert Podrekar, Katja Vidmar, Ajda Miklavčič
Kostumografija: Katja Vidmar, Ajda Miklavčič, Tina Gorenjak
Luči: Matej Šarf
Fotografija in projekcija: Albert Podrekar
Avtorica: Katja Vidmar
Produkcija: Albert Podrekar
Z uprizoritvijo dobrodelne multimedijske gledališke predstave Project X bomo vsa zbrana sredstva namenili Ustanovi fundacija izpolnimo otroške želje iz Kranja  za nakup plesnega invalidskega vozička za Prekmurko Martino Smodiš, ki je kljub cerebralni paralizi aktivna plesalka in državna prvakinja.

Za Martino je odprt tudi poseben račun pri zavodu
Humanitarni zavod Vid
TRR: SI56 0510 0801 0018 831, sklic SI00 26102018, namen CHAR »voziček za Martino«

 

 

 

    Fotogalerija