https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Dosor Radenci gostil strastnega pilota in odličnega fotografa

Radenci, 18.01.2019 ob 6:05  

Letošnji prvi pogovorni večer v DOSOR-ju (Domu starejših občanov Radenci) je potekal v znamenju letenja in fotografije. Povabilu na pogovor sta se prijazno odzvala, pilot Peter Podlunšek in fotograf Branko Čeak. Pogovor je vodila Sabina Barbarič. 


V četrtek, 17. januarja so se v prostorih DOSOR-jeve knjižnice zbrali stanovalci Doma starejših občanov Radenci in drugi ljubitelji fotografije in akrobatskega letenja. Peter Podlunšek je povedal, da mu je bila želja po letenju najverjetneje položena že v zibelko. Velik vpliv je imelo modelarstvo. Od 14. leta naprej se je začela tudi njegova pot k letalstvu in po kateri "hodi" še danes. Zaključil je s tekmovalnim delom v akrobatskem letenju, a ima še veliko idej za nadaljnje polete oziroma projekte. Slednji zagotovo vključujejo fotografa in njegovega dolgoletnega prijatelja, Branka Čeaka

Branko Čeak zase pravi, da "ni fotograf". Študiral je primerjalno književnost, napisal prvo knjigo, poslušal pank in predvsem veliko potoval s kolesom. V Teheranu je čisto po naključju kupil fotoaparat in začel fotografirati najrazličnejše stvari na potovanjih. Vedno so ga privlačile turistično manj obiskane točke oziroma kraji, pokrajine. Na eni od njegovih potopisnih predstavitev v Ljubljani so njegove fotografije opazili tudi drugi in tako se je vse skupaj začelo razvijati na bolj profesionalni ravni. S Petrom Podlunškom sta se prvič spoznala na Mariborskem letališču in že takrat je vzniknil en odnos. Slednji temelji na odprtosti, poštenosti do sebe in svojih prijateljev. Že nekaj časa je minilo, odkar sta skupaj sedela v kokpitu, zato lahko kmalu pričakujemo "nov letalski vzgon" še dodaja Branko. 

Peter Podlunšek je ljubitelj rož in z akrobatskimi preleti velikokrat rož tudi dotakne oziroma jih "povonja". 

Prelet nad mlinom na Muri si lahko ogledate na spodnji povezavi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2019 ob 11:23 DF gost

      Je PP kaj povedal zakaj je zakljucil z akrobatskim letenjem? Pa to takoj potem, ko je potekla donacija Red Bullu v visini 580.000 evrov. Ni to malo cudno?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.