https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prenovljena železniška postaja v Gornji Radgoni

 

Slovenske železnice so se po ureditvi strehe na nedelujoči železniški postaji v Gornji Radgoni, odločile tudi za obnovo fasade. Železniška postaja v Gornji Radgoni sicer velja za arhitekturno zaščiteno stavbno dediščino in je pod budnim očesom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. 


Mesto Gornja Radgona je dobila železniško povezavo z Avstrijo že davnega leta 1890. Progo med Gornjo Radgono in Ljutomerom so zgradili v pičlih šestih mesecih. V tistem času je bila Gornja Radgona le majhna vas skozi katero je potoval tako potniški kot tovorni železniški promet. Danes na nekoč živahen železniški promet spominja le stavba železniške postaje v Gornji Radgoni in občasni tovorni železniški promet. Nova železniška postaja je bila zgrajena in odprta za uporabo leta 1940, pred tem je na tem mestu stala le lesena baraka. 

Čeprav železniška postaja v Gornji Radgoni že dolgo ne služi svojemu namenu, so Slovenske železnice po nedavni ureditvi strehe odločile še za obnovo fasade. S tem se je ohranja tudi nepremična kulturna dediščina tega prostora saj velja železniška postaja Gornja Radgona za eno izmed najlepših železniških postaj na tej progi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.