https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Murskosoboški tenisači nizajo odlične rezultate

21.1.2019  

Zaključila so se zimska državna tekmovanja v tenisu za kategorije do 12 let in do 14 let. Tekmovanj se je udeležilo tudi pet igralcev iz ITP teniške akademije iz Murske Sobote.

V kategoriji deklice do 12 let sta nastopili Zoja Zadravec Vidovič iz Koga in Manja Perko iz Male Nedelje. Kot 10 letnici, ki komaj vstopata v to kategorijo sta tekmovanje morali začeti v kvalifikacijah. Manja je po nekaj zapravljenih priložnostih za osvojitev drugega niza v prvem krogu izgubila z 2:6 in 5:7. Bolje se je odrezala Zoja, ki je v prvem krogu naletela na nosilko tekmovanja in jo premagala s 6:2 in 6:1. V finalu kvalifikacij pa izgubila 2:6 in 5:7.

Tekmovanja do 14 let so se udeležili Timotej Ilič iz Andrejcev, Staša Šraj iz Vaneče in Žiga Švec iz Murske Sobote. Timotej in Staša sta morala v kvalifikacije, kjer sta oba izgubila v prvem krogu. Timotej z 0:2 v nizih ter Staša z 1:2. Staša je nastopala tudi v parih, kjer je moči združila z Aljo Ploh iz Ptuja. Žreb jima je dodelil 3. nosilke tekmovanja, ki so zmagale z 2:0 v nizih. Komaj 12 letni Žiga Švec je nastopil v glavnem delu kot 4. nosilec tekmovanja. Žiga je vlogo favorita v prvih krogih opravljal odlično, saj je do 1/2 finala izgubil le devet iger. V polfinalu se mu je v igro prikradlo preveliko število nepotrebnih napak in tako je izgubil s 3:6 in 0:6.

Žiga je prav tako nastopal v parih s stalnim partnerjem Makom Mikovičem iz Ljubljane. Uigrana dvojica je brez težav prišla do finala. Za naslov državnega prvaka sta se borila kot leto mlajša, vendar sta jima to preprečila 1. nosilca Križnik/Kušter.

Del murskosoboške teniške ekipe pa se trenutno mudi v Avstraliji, kjer nizajo odlične rezultate. Primož Starčič (trener), Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez nastopajo na prvem grand slamu sezone. Andreja in Maria tekmujeta v ženskih parih, kjer sta po treh zmagah prišle v 1/4 finale Australian Open. Naslednja tekma ju čaka jutri proti Strycovi/Vondrousovi iz Češke.

Andreja je v paru s francozom Roger-Vasselinom danes zaključila tekmovanje v mešanih parih, kjer sta izgubila tekmo drugega kroga.

Foto: ITP teniška akademija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.