https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrad izgubili proti Salonitu

30.1.2019  

V 13. krogu, 1.DOL za moške sta se srečali ekipi Salonit Anhovo in Panvita Pomgrad. Z rezultatom 3:0 (-21,-16,-15) so bili boljši domači odbojkarji, ki so tako ohranili stik z vodilno trojko v DP.

 

SALONIT ANHOVA : PANVITA POMGRAD   3:0

Dvorana ŠD Kanal, gledalcev 200, sodnika Vrenko Jure, Atanasov Daniel.

Salonit Anhovo: Živanović, Česnik 2, Nanut, Karnel 3, Basaneže 8, Kavčič 5, Čabarkapa 9, Peterlin 13, Kovačič, Tomić, Vrtovec 14, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčić.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 11, Rojnik 4, Beravs 2, Volovlek, Bogožalec 11, Bedrač 3, Marovt 3, Novak (L), Ratkai (L). Trener: Dejan Fujs.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Kanal pripotovali brez odličnega blokerja Flisarja. Pri Salonitu Anhovo pa ekipi ni mogel pomagati rahlo poškodovani podajalec Živanović. Domači so z blokom Basanežeta povedli 4:2. Gostje so imeli težave s sprejemom začetnega udarca. Po asu Peterlina pri rezultatu 7:3 je gostujoči trener Fujs s polminutnim odmorom poizkušal prekiniti nalet Kanalcev. S tremi zaporednimi bloki so gostje izenačili na 7:7. V nadaljevanju prvega niza sta bili ekipi praktično zalepljeni vse do rezultata 15:13, ko so domači spet pobegnili za dve točki. Borbeni Prekmurci se niso predali in s uspešnim napadom Pulka spet povedli 16:17, ko je odreagiral domači trener Šimunčić. V končnici niza so gostje veliko grešili v napadu. Domači sprejemalec Peterlin je z uspešnim napadom izkoristil tretjo zaključno žogo in pustil ekipo iz Murske Sobote na 21. točki.

Domači so začeli drugi niz z dvema asoma Kavčiča in povedli 3:1. Gostje so preko razpoloženega Bogožalca rezultat izenačili na 7:7. Po dveh uspešnih napadih Peterlina in vodstvu domačih odbojkarjev 12:10 je prvič s polminutnim odmorom reagiral gostujoči trener Fujs. Z blokom domačega korektorja Vrtovca so Kanalci povedli 15:11. Trener Fujs je izkoristil drugi polminutni odmor pri rezultatu 17:12 za domače odbojkarje. Pri rezultatu 19:12 je pri gostih v igro na mesto Pulka vstopil Pečnik. Pri rezultatu 21:14 je pri domačih v igro na mesto blokerja Kavčiča vstopil Česnik. Na krilih domačega kapetana Čabarkape so domači zbrano odigrali končnico drugega niza in povedli 2:0 v nizih. V začetku tretjega niza so domači z blokom Basanežeta povedli 6:3. Po asu domačega korektorja Vrtovca pa povišali vodstvo na 10:5. Pri rezultatu 14:9 je pri gostih v igro na mesto sprejemalca Pulka vstopil Pečnik ter pri rezultatu 16:10 še Volovlek na mesto Rojnika. Pri domačih je dobil priložnost bloker Česnik na mestu Kavčiča. V nadaljevanju je igrala le ena ekipa in suvereno poskrbela, da so 3 točke ostale v Kanalu.

Igor Šimunčić, trener Salonit Anhovo, je povedal: ˝Prva dva niza smo odigrali kar v redu. V tretjem setu smo naredili malo preveč napak, ampak dobro je, da se je vrnil kapetan Čabarkapa. To nam daje dodatno sigurnost v ključnih trenutkih tekem. Upam, da bomo nadaljevali tako naprej.˝

Aljoša Bogožalec, igralec Panvita Pomgrad, je povedal: "Danes smo morali odigrati brez kapetana Flisarja. Tekom tedna smo se ukvarjali tudi z boleznimi, kar se je danes zagotovo tudi poznalo v sami igri. Prvi set smo se še dostojno upirali domačinom, potem pa je sledil razpad igre."

Miha Žalig, pomočnik prvega trenerja Panvita Pomgrad, je povedal: "V zdravi in popolni postavi bi v Kanalu lahko pripravili presenečenje, tako pa smo se le v prvem delu tekme lahko enakovredno kosali z boljšimi domačini. Tokrat so nekoliko več lahko zaigrali rezervni igralci in si sigurno nabrali nekaj pomembnih izkušenj za naprej."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.