https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na turističnem sejmu Alpe-Adria tudi pomurski razstavljavci

Ljubljana, 31.01.2019 ob 14:00  

Od 30. januarja do 2. februarja se pod sloganom Skočite v naravo, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, odvija osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, Alpe-Adria. Na njej se predstavlja preko 330 domačih in tujih turističnih ponudnikov, veliko razstavljalcev pa je tudi iz Pomurja.


V ospredju 30. mednarodnega turističnega sejma Alpe-Adria je zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning. Svoje produkte predstavlja preko 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Italije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore, Nepala in Češke.

Na sejmu se predstavlja tudi veliko Pomurskih društev in organizacij.

V okviru Pomurske turistične zveze se na sejmu predstavljajo: Vulkanija Grad, ZKTŠ Murska Sobota, Panonska vas, ZOT Dobrovnik, Center Duo Veržej, TA Klas, Lovenjakov Dvor, Sirarna Šukar, Sadjarstvo Ficko, Društvo Kelih, Izletniška kmetija Vinarium - Puhan Bogojina, posestvo Passero, Kultprotur Gornja Radgona, TD Negova - Spodnji Ivanjci, TD Majolka, TD Mala Nedelja, turistična kmetija Vrbnjak, Čebelarstvo Šalamun, Hiša Penin Frangeš, Goričko drüjštvo za lepše vütro, Turistična zveza Lendava vabi, Turistično društvo Dobrovnik, Turistično društvo Dolina in Večetično, kulturno, izobraževalno, turistično društvo Bakovci.

V okviru Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci se predstavljajo: Kulturno turistično društvo Dolina, Kulturno turistično društvo Lipa Vadarci, Kulturno turistično društvo Moščanci, Kulturno turistično društvo Puconci, Turistično društvo Šalamenci, Turistično društvo Vrtnica Beznovci in Turistično kulturno športno društvo Pečarovci.

Na sejmu se predstavlja tudi projekt »Horse Based Tourism – HBT: Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije«, v okviru katerega RIS Dvorec Rakičan v sodelovanju s projektnimi partnerji predstavlja nove turistične produkte. Zasnova projekta je plod sodelovanja dveh slovenskih in dveh madžarskih organizacij. Na slovenski strani sta to organizacija Nazaj na konja s sedežem v Konjeniškem parku Starošince, ki je vodilni partner in RIS Dvorec Rakičan, kot projektni partner. Madžarska partnerja pa sta Fakulteta Georgikon Univerze Pannon in muzej Helikon, eden najlepših muzejev kočij v Evropi. Cilj projekta je ustvarjanje privlačne čezmejne turistične destinacije z visoko kvalitetno in prepoznavno ponudbo, ki turiste in obiskovalce preko inovativnih programov doživetij, osnovanih na podlagi konjeniškega in kočijaškega turizma, vabi na odkrivanje naravne in kulturne dediščine Pomurja, Podravja in madžarske pokrajine Zala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2019 ob 18:04 Sd gost

      Sdjeva drvarnica se promovira še pred odprtjem?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.