https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://bolleblu.si/
http://www.zniders.com/

POLITIKA

VIDEO: Sprememba dnevnega reda na drugi seji v Ljutomeru

05.02.2019 ob 6:00  

V sredo, 30. januarja, je v Ljutomeru potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so po spremembi dnevnega reda imenovali delovna telesa ter razrešili predstavnike javnih zavodov.


Naj seji Občinskega sveta se je tokrat zapletlo, in sicer že ob sprejemu dnevnega reda, saj je član sveta Dejan Karba predlagal razširitev dnevnega reda z dvema novima točkama in umik prvih petih točk.

Po glasovanju 12 glasov za in 7 proti, so iz dnevnega reda umaknili prvo točko predlog odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019, drugo točko načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2019 ter točke tri do pet z odloki v 1. obravnavi: odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Ljutomer, odlok o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Ljutomer ter odlok o turistični in promocijski taksi v Občini Ljutomer.

Na dnevni red pa so uvrstili pod prvo točko imenovanje delovnih teles Občine Ljutomer in pod drugo točko razrešitev predstavnikov ustanoviteljev v svetih zavodov Občine Ljutomer.

Po novem dnevnem redu so se svetniki najprej seznanili s predlagano sestavo odborov in komisij: Odbor za gospodarstvo in turizem, Odbor za varstvo okolja in urejanje prostora, Odbor za družbene dejavnosti, Odbor za kmetijstvo, Odbor za finance, Statutarno pravno komisijo, Komisijo za vloge in pritožbe, Komisijo za priznanja, Komisijo za štipendiranje, Nadzorni odbor Občine Ljutomer ter Občinsko volilno komisijo Občine Ljutomer. Predloge lahko slišite na spodnjem posnetku po 36. minuti.

Po seznanitvi z imeni za delovna telesa je sledila burna razprava po kateri so svetniki z neodvisne liste Olge Karba, ki so bili v komisije in odbore predlagani, umaknili svoje kandidature.

V drugi na novo predlagani točki dnevnega reda so z 12 glasovi za in 7 glasovi proti razrešili predstavnike iz vseh svetov javnih zavodov v Občini Ljutomer: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Dom starejših občanov Ljutomer, Pomurske lekarne Murska Sobota, OŠ Mala Nedelja, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Stročja vas, Vrtec Ljutomer, Glasbena šola Slavka Ostrca Ljutomer, Zdravstveni dom Ljutomer in Splošna knjižnica Ljutomer.

Sledile so ostale točke dnevnega reda: Sklep o ponovnem začetku obravnave odloka o pogrebni in pokopališki dejavnosti, Program zbiranja komunalnih odpadkov za leto 2019 in Vprašanje in pobude članic in članov Občinskega sveta Občine Ljutomer.

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   05.02.2019 ob 7:17 Mateja gost

   Na zapadu nič novega

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   05.02.2019 ob 7:19 Srečko gost

   G. Klemenčič bi lahko razmišljal že o umiku, rezultat volitev je pokazal svoje, da se mora umakniti, ne vem kaj še dela v svetu.

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   05.02.2019 ob 9:10 pomurec1919 gost

   Demokracija na delu. Se bodo morali vsi skupaj bolj potruditi in iskati kompromise v dobro vseh občanov Ljutomera.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   05.02.2019 ob 10:13 Štiblec gost

   Ka te toti ŠTAJARCI delate pizdarije zdaj de vam te vladal rdeči Karba, saj ta še za novinarja ni sposoben kake norije je pisal.

   12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   05.02.2019 ob 14:06 cvetka gost

   Ki ste vi tumaši ?Vam nisem pred volitvami pisala tu gor,da bo naša zlota Olgica še župonja in tak tudi je .Dobro je pometla z tem Karbom brez veznim . No kje ste tisti,ki ste Olgico odpisovali ?

   4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   05.02.2019 ob 14:53 Gost gost

   Sramota za stranke, da dovolijo posameznikom, da funkcije izkoriscajo za osebne interese

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   05.02.2019 ob 16:06 gost

   Zdaj začnite ustvarjati denar .... Več časa opravite s svojo družino, tako da opravljate posle, ki zahtevajo le, da imate računalnik in dostop do interneta, in to lahko imate doma. Začnite prinašati 8216 $ na 10358 $ na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. To je tisto, kar počnem .. Kliknite na to, da odprete kartico tech za več podrobn0stii ... ..... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com

   2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   05.02.2019 ob 18:22 Prlek gost

   Malce čudno si ti svetniki, ki imajo večino predstavljajo demokracijo. Najprej iz mandatne komisije izločijo predstavnike liste, ki je dobila največ zaupanja od volilcev. Potem isto listo izločijo iz odborov. Na koncu pa jočejo, kako jih županja izključuje in ne upošteva. Ti svetniki so jasno pokazali, da jim gre samo za kadrovanje in nagajanje županji. Volilci si bomo to seveda zapolnili.

   5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   05.02.2019 ob 20:18 meščanka gost

   Čas je, da vsi stopijo korak nazaj in se nehajo kregati kako je bilo. Narediti je potrebno piko in iti naprej. Razmerja so dobra, vendar vsak naj raje razmisli kako bo deloval v naprej, torej v dobro vseh nas. Nehajmo se deliti in očitati drug drugemu. Vsak dela napake, tako eni kot drugi, pomembno pa je kaj se iz napak naučimo in jih ne ponavljamo. To je izziv za vse. Upam, da se bo vsak pri sebi zamislil in se ne bodo vsi skupaj obnašali kot razvajeni otroci, ki so jim vzeli liziko. Vse se da, če se hoče. Zato vas prosim, da začnete vsi sodelovati in ne nenehno ponavljati to izključevanje. Vemo kako je bilo tega več ne želimo. Ne želimo pa tudi nobenega masčevanja, ker od tega nimamo nič, tudi ne tisti, ki se maščuje.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   06.02.2019 ob 5:44 Tone gost

   So se od Olge vicili, nemrejo biti drgacni

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   06.02.2019 ob 7:28 ratek 1 gost

   pa ne da se zgodovina ponavlja. Tretji mandat.. začetek..Olga pa že spet žrtev. V četrtek je osrednja proslava, priložnost da ji podelite Prešernovo nagrado za igralske sposobnosti. Drugih žal nima.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   06.02.2019 ob 7:29 Sabina gost

   Ko se sprejema proračun, se ne sprejema samo koliko denarja bodo dobila društva, ali pa sklepi da bo kmet prodal ali pa kupil zemljo od občine....

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   06.02.2019 ob 8:20 gost

   Že videno in doživeto v preteklosti. Upam da bodo ljudje to videli in začeli maalo drugače razmišlat.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   06.02.2019 ob 10:55 gost

   Zdaj začnite ustvarjati denar .... Več časa opravite s svojo družino, tako da opravljate posle, ki zahtevajo le, da imate računalnik in dostop do interneta, in to lahko imate doma. Začnite prinašati 8216 $ na 10358 $ na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. To je tisto, kar počnem .. Kliknite na to, da odprete kartico tech za veeč podrobnostI ... ..... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com

   1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.