https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prijeti storilci tatvine oblačil

04.02.2019 ob 12:40  

V soboto, 2. 2. 2019,ob 12.36 so bili policisti obveščeni, da je neznani moški iz športne trgovine v Murski Soboti odtujil večje število oblačil in pobegnil.


V dobro organizirani akciji  so policisti storilce izsledili na pomurskiavtocesti iz smeri Murske Sobote proti Vučji vasi. Vozilo se na zvočne in svetlobne znake policistov na začetku ni zaustavilo in je z vožnjo nadaljevalo, ter bilo ob 13.39 zaustavljeno. S strani drugega voznika so bili obveščeni, da so bili iz vozila pred zaustavitvijo odvrženi predmeti.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so si trije državljani Srbije pri podjetju iz Ljubljane izposodili vozilo in izvršili tatvino oblačil v Murski Soboti. Približno 150 metrov pred zaustavitvijo vozila so policisti našli večjo količino odvrženih oblačil.

Storilcem je bila odvzeta prostost. Dvema storilca je bilo po prenehanju razlogov za pridržanje le to odpravljeno. Zoper 26-letnega državljana Srbije pa je bil na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda ugotovljen utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Tatvine po II. odstavku 204. člena KZ-1 in je bil priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku.

V postopku je bil tujec obsojen na trimesečno zaporno kazen, s preizkusno dobo dveh let.

* Fotografija je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2019 ob 20:09 Liljon gost

      Zaustavili so je na AC smer Turnisce - Lendava malo naprej od nadvoza (Nedelica)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2019 ob 11:13 Prekmurec gost

      Kazen je smešna 3 mesece z preizkusno dobo 2 let To pomeni da ni dobil nič Vse tujce ki storijo taka namerna kazniva dejanja bi morali enostavno dat izgon iz države xx let prepoved vstopa Ne pa neke pogoje pa preizkusne kazni, potem pa se pojavljajo en ta isti non stop.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.