https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Z nespremenjeno ekipo in z istimi cilji naprej

7.2.2019  

Zimske priprave so specifične, je po uvodnem treningu članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev znova dejala Nuša Ladinek, ki je v petek pozdravila precej zdesetkano zasedbo. Zaradi šolskih obveznosti je manjkal dobršen del ekipe.


˝Igralke so tri tedne delale po individualnem programu, ko sta bila v ospredju predvsem tek in vaje za moč. Danes smo se zbrali prvič, jutri se bomo prvič preselili na travnato površino,˝ je uvodoma dejala Nuša Ladinek in nadaljevala: ˝Lepo se je zbrati po zimskem premoru, vemo pa, da so zimske priprave težje izvedljive zaradi odsotnosti in šolskih obveznosti igralk. Z veliko prilagajanja in preverjanja njihovega napredka bomo priprave izpeljali kot v vseh minulih sezonah.˝

Zaradi že omenjenih šolskih in študijskih obveznosti bo ekipa skupaj zgolj ob koncu tedna, kar pa tudi za Nušo Ladinek ni novost. ˝Dekleta, ki študirajo in se šolajo v Ljubljani, so aktivna v sklopu treningov Gimnazije Šiška. Večja težava je, da se igralke pripravam priključijo z različno stopnjo pripravljenostji. Nekatere so že opravile nekaj treningov z žogo, spet druge se z njo prvič srečajo šele sedaj. Potrebno je uspešno krmariti predvsem med tem izzivom,˝ poudarja trenerka članske ekipe.

Vodilna ekipa SŽNL bo do nadaljevanja državnega prvenstva odigrala tri pripravljalna srečanja, potrjena sta dva nasprotnika. Pomurke se bodo merile s tretjim moštvom avstrijskega in četrto ekipo hrvaškega prvenstva, konec februarja pa jih čakajo nove reprezentančne obveznosti. ˝Priprave bodo potekale pet in pol tednov, s prvenstvom nadaljujemo 10. marca. Dogovorjeni sta dve pripravljalni tekmi, pomerili se bomo z dunajsko Austrio Landhaus in zagrebškim Dinamom, še tretji prosti termin pa bomo zapolnili s tekmo proti eni od okoliških fantovskih ekip. Konec februarja se bo članska reprezentanca udeležila turnirja v Zagrebu, tako da bodo igralke znova odsotne, zato ne načrtujemo več kot treh prijateljskih tekem,˝ razkriva Ladinekova.

S kakšnim moštvom pa se bo Nuša Ladinek podala v drugi del sezone? ˝Ekipa ostaja ista, ogrodje moštva je že nekaj let isto in to je, kot večkrat poudarjamo, naša največja prednost. Kadrovskih sprememb ni, tako da je naša osrednja naloga med pripravami na drugi del sezone nadaljevati delo iz jesenskega dela prvenstva. Iz vidika trenerskega pristopa je to zagotovo lažje, kot pa če bi zamenjali nekaj igralk,˝ zaključuje dolgoletna igralka in trenerka Pomurja.

Spomnimo, Pomurke bodo v pomlad krenile z devetimi točkami naskoka pred drugo Olimpijo, v jesenskem delu sezone pa na 12 ligaških preizkušnjah niso oddale točke.

 

Foto: BRous/ŽNK TELEMACH GMT Beltinci

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2019 ob 16:40 DF gost

      Dekline, cilj je naslov prvakinj in pot v Evropo. Verjamem, da ga boste dosegle. Srcnost, borbenost in znanje so na vasi strani. Pogumno naprej.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.