https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V letu 2019 se obetajo investicije tudi pomurskim termam

11.02.2019 ob 6:00  

Leto 2018 so slovenska naravna zdravilišča zaključila optimistično in boljšim finančnim izkupičkom, zasedenost pa je bila nadpovrečna čez celo leto.


V vseh slovenskih naravnih zdraviliščih so čez celo leto gostili 841.612 gostov (3,198.992 prenočitev) oziroma 0,2 % več kot leta 2017. Število tujih prenočitev se je povečalo za 0,5 %, število domačih pa je ostalo enako, medtem, ko je število tujih gostov in prenočitev prvič preseglo domače goste (50,4 % tujih in 49,6 % domačih prenočitev).

Številne investicije so prispevale k dvigu kakovosti ponudbe in so namenjene predvsem za izboljšanje ponudbe za nepozabna doživetja, razvajanja in dobro počutje, morske klime in drugih naravnih zdravilnih dejavnikov.

Kakšen je rezultat pomurskih term?

V Sava Hotels & Resorts kamor spadajo tudi Terme 3000, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in Terme Lendava so z obiskom v letu 2018 zadovoljni. Obiskalo jih je skoraj 400 tisoč gostov, kar je sicer nekoliko manj kot leto poprej, kar pa ni vplivalo na poslovanje, saj so bili ti gostje pripravljeni odšteti več za svoje oddihe. Beležijo 38 % domačih in 62 % tujih gostov, opažajo pa, da si gostje želijo več lokalnih produktov, pričakovanja gostov so vsako leto višja, storitve za zdravje in dobro počutje pa postajajo vse pomembnejše.

V letu 2018 so popolnoma prenovili kopališče Hotela Ajda, dodali pa so še moravsko termo-mineralno vodo. V Termah 3000 pa, poleg edinstvene črno termo-mineralne vode, gostje lahko uživajo še v veliki finski savni, infrardeči savni, turški savni in biosavni. Za učinek knajpanja po savnanju pa poskrbi ledeni vodnjak. Za popolno sprostitev pa so tu še počivalnice: temnejša za popoln počitek, zunanja za pridobivanje naravnega vitamina D in ajdova za pomiritev. V Prekmurski vasi Ajda so dodali tudi večje družinske hiške, ki poskrbijo za pravi oddih v osrčju Prekmurja.

Investicije v letu 2019

V letu 2019 načrtujejo dodatne hiške in ureditev okolice Prekmurske vasi Ajda (Terme 3000), ki bodo dokončane še pred poletn sezono 2019, prenovo restavracije Ajda (Terme 3000), katere predvidena otvoritev je spomladi 2020 ter prenova pitne dvorane v Zdravilišču Radenci, ki bo zaživela spomladi 2019.

V Prekmurski vasi v Moravskih Toplicah bodo hiškam dodali različne dodatke in elemente, ki bodo gostom omogočili še prijetnejše bivanje , ureditev okolice Prekmurske vasi pa bo osredotočena na boljše počutje in bo vključevala postavitev Prekmurske bosonoge poti za sprostitev, otroško igrišče za najmlajše ter ureditev teras za hiškami.

Konec leta 2019 se bo začela prenova restavracije hotela Ajda, prenova pa bo prinesla svežino, razglede na prekmursko naravo, veliko teraso ter ločen del za bifeje s hrano.

Salon zdravja v Zdravilišču Radenci bo od spomladi 2019 predstavljal gostom popolnoma novo doživetje dobrodejnih mehurčkov mineralne vode iz Radencev, ki priteče iz najstarejšega vrelca v Radencih.
Foto: Sava Hotels & Resorts

 

 

 

 



 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.