https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ljutomerski gimnazijci obeležili slovenski kulturni praznik

Ljutomer, 09.02.2019 ob 9:00  

Slovenski kulturni praznik so med 5. in 7. februarjem s številnimi prireditvami, posvečenimi kulturi in umetniškemu ustvarjanju, obeležili tudi na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Na gimnaziji so v tednu pred praznovanjem slovenskega kulturnega praznika že tradicionalno dijaki pod mentorstvom zaposlenih pripravili bogat program. Skupno prireditvam je spodbujati mlade ustvarjalce pri njihovem umetniškem ustvarjanju in jih ozavestiti o pomenu kulture v najširšem pojmu te besede.

V torek so v šolski knjižnici otvorili razstavo posvečeno pesniku Valentinu Vodniku, od srede naprej pa so v Galeriji Anteja Trstenjaka Ljutomer razstavljena dijaška likovna dela.

Dijaki 2. letnikov so se predstavili z interpretacijo Prešernove poezije na prireditvi z naslovom Prešernovanje. Pri nastajanju uprizoritev pa so sodelovali tudi umetniški ustvarjalci iz Društva Ane Monro.

Osrednja proslava za ljutomerske dijake pa je potekala v četrtek dopoldne v Domu kulture Ljutomer. V kulturnem programu so nastopili dijaki 1. letnika umetniške gimnazije. Program je nastal po mentorstvom gospe Dunje Zupanec, ki je bila tudi slavnostna govorka na prireditvi. Dijake pa je nagovoril tudi ravnatelj Zvonko Kustec.

Z istim programom se bodo dijaki predstavili tudi na osrednji občinski proslavi Občine Ljutomer, ki bo danes ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.