https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Lendavi so ob praznovanju kulturnega praznika podelili priznanja

Lendava, 08.02.2019 ob 11:15  

V občini Lendava so v četrtek, 7. februarja slovesno obeležili slovenski kulturni praznik in ob tem podelili nagrade za dosežke na področju kulture.


V kulturnem programu so si navzoči v Gledališki in koncertni dvorani Lendava predpremierno ogledali igrano-dokumentarni film »Stric Geza ide v Zaturce«.

Aprila 2018 se je skupina Prekmurcev z avtobusom odpravila na pot v ukrajinsko vasico Zaturci in ob tem je tudi nastal omenjeni film. Avtorja filma sta Jože Glažar in Štefan Kardoš, film pa je nastal v koprodukciji MPN STUDIA iz Murske Sobote in producentske hiše PERFO iz Ljubljane.

V svet filma in glasbe pa so navzoče popeljali glasbeniki, ki so prispevali glasbo za film: Dejan Berden, Katarina Šebök ter Tjaša Šimonka in Miha Kavaš iz glasbene skupine Ethnotrip.

Navzoče je nagovoril župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je občanom čestital ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob zaključku prireditve pa je tudi podelil priznanji za uspešno delovanje na področju kulture Janji Magdič in Štefanu Kardošu.

Janja Magdič je zaposlena na Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, kot vodja območne izpostave v Lendavi, kjer dela z ustvarjalci vseh generacij. V kulturnem življenju občine Lendava pa je prisotna že skoraj štiri desetletja. Njeno življenje se že od osnovnošolskih let prepleta z ljubiteljsko kulturo, folkloro, pesmijo in literarnim ustvarjanjem.

Štefan Kardoš je zaposlen kot profesor slovenščine na Dvojezični srednji šoli v Lendavi. Je avtor in soavtor sedmih romanov. Pesmi in prozo je objavljal v različnih slovenskih literarnih revijah in na radiu. Bil je tudi urednik pri založbi Franc-Franc in predsednik Slavističnega društva Prekmurje in Prlekija. Ves čas je bil tudi mentor dijakom dvojezične srednje šole na različnih kulturno-humanističnih področjih.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2019 ob 4:11 lepec gost

      Na sliki 0521 vidim dvojnika komiku Jimu Carreyu.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.