https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Kulturne ustanove v Pomurju danes odpirajo svoja vrata

08.02.2019 ob 8:30  

Danes, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, številne kulturne ustanove po Sloveniji brezplačno odpirajo svoja vrata. Med njimi so tudi Pomurski muzej Murska Sobota, Galerija Murska Sobota ter Galerija-Muzej Lendava.


Pomurski muzej Murska Sobota bo ob kulturnem prazniku omogočil prost vstop na vse razstave muzeja (stalna, slikarska in fotografska razstava) med 9. in 17. uro.

Ob 11. uri bo tam otvoritev razstave: Ludvik Vrečič: Risbe iz zbirke Pomurskega muzeja, ki mu bo sledilo strokovno vodenje po razstavi Ludvik Vrečič: Slike z višjo kustosinjo Tamaro Andrejek.

Ob 15. uri se družine lahko pridružijo družinski delavnici z višjo kustosinjo Matejo Huber.

Ob 16. uri pa se bo začelo strokovno vodenje po razstavah Rimska cesta v odsevu večnosti in Za vedno na Plesah z muzejskim svetnikom dr. Brankom Kermanom in višjim kustosom Samom Sankovičem.

Galerija Murska Sobota prav tako na stežaj odpira svoja vrata med 9. in 17. uro. Ob slovenskem kulturnem prazniku pa so pripravili naslednji program:

Ob 10. uri bo vodstvo po razstavah Ludvik Vrečič: Dela na papirju iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota in Tugo Šušnik: Déjà Vu.

Med 10. in 14. uro pa bo v ateljeju Pike in Packa likovna delavnica za vse generacije.

Galerija-Muzej Lendava bo v sklopu slovenskega kulturnega praznika odprta od 10. do 14. ure. V tem času pa nudi prost vstop na vse razstave na lendavskem gradu.

Poleg stalnih razstav si lahko ogledate tudi fotografsko razstavo Pannonia Reflections 2018 in razstavo Judje na Goriškem, ki je iz sinagoge prenešena v kletne prostore gradu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.