https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Turnišču ustvarjajo že 35 let

Turnišče, 09.02.2019 ob 13:30  

Tudi letos so na dan slovenskega kulturnega praznika v Jeričevem domu v Turnišču na osrednji kulturni prireditvi podelili priznanja in nagrade najboljšim ustvarjalcem na 35. ustvarjalnem natečaju na literarnem, likovnem in multimedijskem področju.


Literarno, likovno, multimedijsko ustvarjalni natečaj skupaj razpisujejo Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, Občina Turnišče, ZKD Lendava in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Lendava. Na letošnjem 35. natečaju je sodelovalo 150 ustvarjalcev iz Srbije, Črne gore, Hrvaške in Slovenije, del in stvaritev pa je bilo še nekoliko več.

V devetih kategorijah so skupno nagradili 29 ustvarjalcev, njihova dela pa bodo v prostorih Občine Turnišče na ogled javnosti do 17. februarja.

V spremljajočem programu so nastopili Otroški pevski zbor pod mentorstvom Mateja Pucka, otroci iz vrtca starosti 5 do 6 let, učenec Glasbene šole Lendava ter učenke OŠ Turnišče, ki trenirajo v Društvu za ritmično gimnastiko Murska Sobota pod vodstvom trenerk Monike Lončar in Jasne Djordjević. Program pa sta povezovali Sergeja Kavaš ter Martina Vuk.

Navzoče sta ob slovesnosti nagovorili predsednica Zveze Kulturnih društev Lendava Danijela Hozjan in ob koncu prireditve še predsednica KD Štefan Raj Turnišče Tatjana Dravec Vuk. Poleg njiju pa so se slovesnosti udeležili še župan Občine Turnišče Borut Horvat, ravnateljica OŠ Turnišče Melita Olaj ter vodja izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Lendava Janja Magdič.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.