https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na prireditvi ob kulturnem prazniku podelili tudi nagrade javnega natečaja poezije

10.02.2019 ob 6:05  

Včeraj, 8. februarja, je v Kulturni dvorani Puconci potekala prireditev ob kulturnem prazniku, hkrati pa so priložnost izkoristili za podelitev nagrad Javnega natečaja poezije - Moje Prekmurje.


Na prireditvi v Puconcih so ob kulturnem prazniku obudili spomine na večstoletno preteklost pod tujimi gospodarji, a smo kljub temu uspelo ohranjati svojo lastno kulturo, katera nas je ločevala od ostalih narodov in, ker smo se dolga stoletja politično, gospodarsko in kulturno razvijali ločeno od matičnega naroda smo ohranili narodno zavest in pripadnost slovenstvu.

Na prireditvi je bil slavnostni govornik pisatelj Ernest Ružič, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen slovenske pisane besede in se dotaknil tudi teme, da ljudje vse manj berejo, s čimer pa se sam ne strinja, saj meni, da marsikdo rad vzame v roke kakšno dobro knjigo (ali pa tudi strokovno literaturo). Da imajo branje in knjige poseben prostor tudi pri mladih pa dokazujejo različne bralne značke za katere slovenski otroci berejo.

Na prireditvi so nastopili člani folklorne in vokalne skupine Zarja, Kulturno turistično društvo Moščanci in učenci Osnovne šole Puconci, ki so se obiskovalcem predstavili z igro Turjaška Rozamunda, pod mentorstvom Anemary Puhan. Recitatorke so se predstavile s pesmimi našega največjega pesnika in pesmimi Ferija Lainščka, ki zelo pogosto uporablja prekmurščino v svojih pesniških verzih. Prireditev je povezovala Anemary Puhan.

Priložnost so izkoristili tudi za podelitev nagrad, zahval in priznanj sodelujočim na Javnem natečaju poezije - Moje Prekmurje. Sodelujoči so pisali o domačem kraju, domu, ljubezni in stvareh, ki jih imajo radi. Nagrade sta podelila Jožef Rituper in Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2019 ob 18:20 brejg gost

      Zakaj nagrad ni podelil zupan?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.