https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurje skoraj do točke

Murska Sobota, 10.2.2019  

Rokometaši Pomurja, ki so včeraj, 9. februarja, v športni dvorani OŠ. III odigrali srečanje 15. kroga, so bili zelo blizu osvojitvi svoje druge točke. V zadnjih sekundah niso uspeli dosečti izenačujočega zadetka in rokometaši Škofljice so domov odšli z dvema novima točkama.

RK Pomurje - ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 27:28 (14:16)


RK Pomurje: Osterc 8, Bombek 7, Štumpf 4, Hedl 4, Žižek Cvetko 3, Kozelj 1, Pintarič, Falež, Vajda-Ornik, Zver, Hameršak, Topolovec, Škrjanec 2 obr., Vild Marič 3 obr., Prosenjak 3 obr.

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Kljun 8, Krese 8, Regner 4, Pangerc 2, Svečko 2, Etling 2, Janželj 1, Topolovec 1, Nered, Trnik, Štubler, Zgonec, Vidmar, Podmenik, Lipužič, Štavar 13 obr.

Izključitve: RK Pomurje 16 minut, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 12 minut

7metrovke: RK Pomurje 2/2, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 7/7

Gostje iz Škofljice so v Mursko Soboto prišli kot favoriti, saj so bili pred tekmo na 9. mestu. Že v začetku so si priigrali manjši prednost (7. minuta, 3:5), vendar so domači v 10. minuti najprej izenačili na 5 in v 12. minuti drugič (po začetkih 1:0) povedli z 7:6. V začetni fazi tekme sta sodnika naredila tekmo zelo živčno, kar so izkoristili gostje in z delnim izidom 1:7 v 22. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 8:13. Tudi minuta odmora domačega trenerja Potočnjaka v 21. minuti ni veliko pomagala. Domači so se zbrali in med 22. in 26. minuto naredili delni izid 5:1 in se vrnili v igro z rezultatom 13:14. Rezultat polčasa je bil 14:16 za goste. V prvem polčasu so si domači rokometaši nabrali že 12 minut izključitev (gostje 2 minuti).
 
 
V drugem polčasu so gostje ponovno povedli za +4 (14:18), prednost 3,4 zadetkov do držali do 51. minute, ko so domači s tremi zaporednimi zadetki v 4 minutah pripeljali tekmo do dramatične končnice. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili z rezultatom 26:27. Naprej so zadeli gostje za 26:28, vendar so domači hitro znižali na 27:28. Gostujoči trener Cvijič je 42 sekund pred koncem vzel svojo tretjo minuto odmora in dal napotke svojim igralcem za zadnji napad, ki pa ga na srečo domačih niso izkoristili. Nekaj sekund pred koncem so gostje naredili grob prekršek nad Bombekom in ostali sta 2 sekundi do konca srečanja. Na žalost domači s strelom iz 10. metrov niso zadeli cilja in ostalo je pri rezultatu 27:28.
 
8 obramb domačih vratarjev je očitno bilo premalo proti 13 obrambam gostujočega vratarja Štavara. Pri domači je Osterc zadel 8-krat (iz 17 poizkusov), Bombek pa 7-krat iz 8. poizkusov (od tega oba strela iz 7m). Pri gostih sta Kljun in Krese (7/7 iz 7m) zadela po 8-krat.
 
Pomurje v naslednjem krogu odhaja na Ptuj k Dravi, Škofljica pa gosti Črnomelj.
 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2019 ob 18:13 DF gost

      Zadeti zadetka????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.