https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ob kulturnem prazniku na Razkrižju odprli tudi priložnostno razstavo

12.02.2019 ob 19:00  

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika v četrtek, 7. februarja, se je v razkriškem domu kulture zbralo lepo število ljudi, predvsem domačinov, ki so ob kulturnem programu in govoru dolgoletnega poslanca v Državnem zboru RS, Jožefa Horvata uživali v kulturnem večeru.


Slavnostni govornik Jožef Horvat je v svojem govoru povedal veliko o razkriški zgodovini in prelomnih zgodovinskih dogodkih povezanih s tamkajšnjimi kraji in ljudmi. V njegovem govoru je bilo čutiti tudi veliko domoljublja.

Kar je bilo v kulturnem programu še opaziti je, da se je za kulturo začela angažirati mlada generacija dijakov in študentov, povezanih v KUD Razkrižje, h kulturnemu programu pa je prispevala tudi razkriška osnovna šola, nastopili pa so tudi učenci glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Med nastopajočimi je bil tudi Dekliški pevski zbor Pole poje pod vodstvom mag. Dušana Preloga. Program so zaključili tamburaši iz sosednje Občine Štrigova, ki so občinstvo nadušili s slovenskimi skladbami. Program je povezoval dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Timotej Pukšič.

Ob slovenskem kulturnem prazniku se je v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje, odprla tudi priložnostna razstava akademske slikarke in magistre umetnosti Katje Bednařik Sudec, katere korenine izvirajo iz naših krajev. Voden ogled razstave bo v sredo, 13. 2. 2019, ob 14. uri, avtorica razstave bo prisotna do 16. ure.

Foto: Občina Razkrižje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2019 ob 12:21 Joužek gost

      Pevke, vsaka vam čast ! Lepe olikane, dobro zapele. Kar pa se tiče ostalega pa je bolj za kmaši.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.