https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Murskosoboški šahisti dosegli izjemne uspehe na državnem prvenstvu

13.2.2019  

Šahisti in šahistke ŠD Radenska Pomgrad iz Murske Sobote so se udeležili članskega državnega prvenstva v Mariboru, ki je potekalo od 8. do 10. februarja.

Članica kluba Barbara Skuhala je s štirimi medaljami v posamični in ekipni konkurenci najuspešnejša šahistka na omenjenem državnem prvenstvu v Mariboru. Takšen uspeh ni dosegel nihče v članski, ne v konkurenci članic.

V Mariboru je tako potekalo ekipno in posamično državno šahovsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za člane in članice. Prvi dan turnirja, v petek, se je 20 članskih ekip pomerilo za naslov državnega prvaka v pospešenem šahu z igralnim tempom 10 minut + 5 sekund na potezo. Po odigranih sedmih krogih so si naslov državnega prvaka priigrali igralci ŠD Radenska Pomgrad v postavi Denis Gjuran, Matej Titan, Jernej Skuhala in Luka Skuhala. Na drugo mesto so se uvrstili šahisti iz Žalca in na tretje šahisti ŠK Impol Slovenska Bistrca.
Pri dekletih je tekmovalo šest ekip in naslov prvakinje sta si priigrali šahistki Celjskega ŠK pred šahistkama ŠD Radenska Pomgrad (Barbara Skuhala in Maja Hočevar) in ekipo ŠS Prevodi Dvojka iz Kranja za katero pa šahira Pomurka Lea Števanec.

V soboto so potekali boji na pospešenem posamičnem državnem prvenstvu. Od pomurskih šahistov in šahistk je z osvojenim tretjim mestom edino Barbari Skuhala uspelo stopiti na stopničke.
V nedeljo so dopoldne potekali boji v hitropoteznem šahu v ekipni konkurenci z igralnim tempom  3 minute + 2 sekundi dodatka na potezo. V članski konkurenci je tekmovalo 20 ekip, ki so odigrale devet partij, naslov državnih prvakov pa so si zopet  priigrali šahisti ŠD Radenska Pomgrad v postavi Jernej Skuhala, Matej Titan, Luka Skuhala, Matej Grah in Jožek Gruškovnjak. Drugo mesto je pripadao šahistom iz ŠK Žalec, tretji pa so bili šahisti iz ŽŠK Maribor I.

Tudi dekleti Barbara Skuhala in Maja Hočevar v ženski ekipni konkurenci nista hoteli zaostati za svojimi moškimi klubskimi kolega in sta osvojili naslov državnih prvakinj v hitropoteznem šahu pred ekipo ŠS Prevodi Dvojka iz Kranja in Celjskim ŠK.

Murskosoboški šahisti so dosegli izjemen rezultat, katerega pa nihče ni pričakoval, niti klub niti slovenska šahovska javnost. Osvojili so tri od štirih možnih naslovov državnih ekipnih prvakov, predvsem pa je uspeh toliko bolj presenetil, saj so na hitropoteznem tekmovanju nastopili nekoliko oslabljeni.

V nedeljo je potekalo še posamično državno prvenstvo v hitropoteznem šahu, kjer si je Barbara Skuhala z drugim mestom priigrala še četrto medaljo. Naslov državne prvakinje je osvojila Lara Janželj iz ŠK Ig tretja pa ja bila Zala Urh iz Kranja.

Do leta 2019 so šahisti in šahistke ŠD Radenske Pomgrad pet let zapored osvojili naslov najboljšega kluba v državi, kjer se upoštevajo rezultati  lig v skupinah do 12 let, do 16 let, do 20 let in v članskih ligah. V članskih ligah tekmujejo v Državni ligi, 1. ligi vzhod, 2. ligi vzhod in z dvema ekipama v 3. ligi vzhod ter v ženski ligi, v Državni ligi in v 1. ligi. Tako široka paleta igralcev in tekmovalk pa je temelj za kvalitetno selekcijo in doseganje tako izjemnih rezultatov.

Foto: ŠD Radenska Pomgrad

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2019 ob 7:22 DF gost

      Cestitke. Za mali denar veliki uspehi. In to tam, kjer sta pomembna pamet in spomin. Ogromno vec od povprecne nogometne Mure, v katero se mece milijone obcoinskega denarja.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2019 ob 8:52 brejg gost

        Zupan Jevsek in mestni svetniki, zdaj ste vi na vrsti. Če je veliko denarja za Muro, ga mora biti tudi nekaj za te izredne šahiste.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.02.2019 ob 9:40 LFL gost

      Že spet bumbar DF ki sliši na ime DEBELI FUJENEC.ENEGA SI SPIJ. Čestitke šahistom.Bodite uspešni še naprej.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2019 ob 15:34 lepec gost

      Kaj o tem pravi g.dir. dr. Robertino Celenzio??? Ali makaronar sploh ve kaj to je šah????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.