https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru podelili nagrade in priznanja najboljšim športnikom

14.02.2019 ob 6:05  

Danes je v Domu kulture Ljutomer potekala 49. razglasitev najboljših športnikov Športne zveze Ljutomer v letu 2018.

Slavnostni govornik in gost je bil Harry Steržaj, dvakratni svetovni in večkratni državni prvak v keglanju. Zbrane je nagovoril tudi predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Prejemniki medalj na državnih šolskih športnih tekmovanjih so: Urška Rižnar (judo), Niko Kuzma (judo), Nejc Škrget (judo), Sara Vrbančič (judo), Ekipa OŠ Veržej (badminton ekipno nekategorizirani), Ekipa GFML (šolski plesni festival, šolska plesna produkcija) in Veronika Heric (tek na 100 m).

Nagrade za perspektivne športnike so prejeli Niko Osterc, uspešen mladi nogometaš, član ekipe ŠD NK Veržej, Mihael Rostaher, član Košarkarskega kluba Ljutomer, ki uspešno nastopa na tekmovanjih in je nosilec selekcije U13, Anej Rudolf, član ŠD KMN Meteorplast in nastopa za futsal selekcijo U15 ter Gabrijel Zadravec, kadetski državni prvak in član ekipe TVD Partizan Ljutomer.

Nagrade za perspektivne športnice so prejele Neja Feguš, članica Twirling kluba Ljutomer, ki je lani dosegla nekaj vidnih rezultatov na državnem prvenstvu, Antonija Kosi, članica SD Mesto Ljutomer, ki se je udeleževala mednarodnih tekem in turnirjev po Sloveniji, Alisa Oletič, članica ŽOK Ljutomer, ki je bila lani in letos občinska prvakinja v badmintonu, lani pomurska prvakinja v skoku v višino in pomurska podprvakinja v odbojki na mivki, Urška Rižnar, članica TVD Partizan Ljutomer je bila državna osnovnošolska prvakinja v judu, Lorena Viher, članica Twirling kluba Ljutomer, ki je lani nanizala nekaj vidnih rezultatov na državni ravni in Lea Zabavnik, članica ŠD Strelec Grlava, ki tekmuje tako v kadetski kot tudi članski konkurenci, v obeh pa je zelo uspešna.

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer so prejeli: Sara Rojnik, ki se je sprva ukvarjala z atletiko, katero je zamenjala s squashem, lani pa je že drugič osvojila naslov državne prvakinje v članski kategoriji, KMN Meteorplast U13, ki je v sezoni 2017/2018 postala državni prvak v 1. SFL, Tija Janžekovič, ki je na Kofukan Word Cupu dosegla 2. mesto borbe in 3. mesto kate, Barbara Skuhala, ki je osvojila naziv FIDE mojstrica in nastopa za šahovsko društvo Radenska Pomgrad, Sara Makovec, nogometašica in članska reprezentantka in je lani z ekipo ŽNK Pomurje Beltinci osvojila naslov pokalnih prvakinj in državnih podprvakinj, Veronika Mikl, članica Roto-Kema Puconci in članska reprezentantka, s katero se je uvrstila na evropsko prvenstvo, ŠŠD Stročja vas, ki so večkratni državni prvaki v igri med dvema ognjema ter Andrej Marinič, član Športnega društva Cven že 35 let in nepogrešljiv člen, ki z veseljem in odgovornostjo skrbi za športni park na Cvenu že 25 let.

Dobitniki nagrad za osvojene medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih so: David Žibrat (kickboks, 3. mesto na EP), Alibi Bar - Top Gun (pikado ekipno, 2. mesto na EP) in Mojca Mužič (pikado, štirikrat 1. mesto na EP in 3. mesto na EP).

Nagrado za 3. mesto v kategoriji športno društvo leta 2018 je prejel ŠD KMN Meteorplast, ki že vrsto let skrbi za vzgojo mladih igralcev futsala in imajo selekcije od U9 do U19, registriranih pa več kot 80 igralcev. Drugo mesto je pripadlo TVD Partizan Ljutomer - judo sekcija, katerih rezultati v letu 2018 so zavidljivi tako v skupnem seštevku, kot na posamičnih tekmovanjih. Prvo mesto pa je pripadlo ŽOK Ljutomer, ki s svojimi šestimi ekipami nastopa v državnem prvenstvu Slovenije.

V kategoriji športnica leta 2018 je nagrado za tretje mesto prejela Nuša Špindler, članica SD Mesto Ljutomer, ki se je poleg domačih tekmovanj udeležila tudi večjih mednarodnih turnirjev, lani pa je dosegla veliko uspešnih rezultatov.

Nagrado za drugo mesto je prejela Mojca Mužič, članica ŠD Strelec Grlava, ki je lani dosegla odlične rezultate tako na ekipnih tekmovanjih kot posamičnih ter na evropskih in državnih tekmovanjih, v letu 2018 pa je bila najboljša tekmovalka tako v Sloveniji kot tudi v Evropi.
Nagrado za prvo mesto je prejela Brina Stanjko, članica SD Mesto Ljutomer, katera se je udeležila vseh državnih in regijskih lig ter državnih in regijskih tekmovanj in večjih mednarodnih turnirjev.

V kategoriji za športnika leta 2018 je nagrado za 3. mesto prejel Jože Sagaj ml. iz Kasaškega kluba Ljutomer, saj je bil v sezoni 2018 najuspešnejši voznik in trener v slovenskem merilu. V 51 štartih je dosegel 21 zmag, 5 drugih in 3 tretja mesta.
Nagrado za 2. mesto je prejel Narsej Lackovič, član TVD Partizan Ljutomer-judo sekcija, ki je lani dosegel 2. mesto na državnem prvenstvu in 3. mesto na Afrika open 2018 v Dakarju. Udeležil se je tudi evropskega prvenstva do 23 let na Madžarskem.

Nagrado za prvo mesto je prejel David Žibrat, član Kickboxing kluba Pomurje in tekmuje v disciplini Ligh Contact do 89 kg. Lani je dosegel veliko uspešnih rezultatov tako na državnem prvenstvu, kot na mednarodnih turnirjih in evropskem prvenstvu. Na svetovni lestvici WAKO Official Ranking ima 5016 točk in je po koncu sezone 2018 na 2. mestu med 73 borci v njegovi kategoriji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2019 ob 22:28 šport gost

      ČESTITKE !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.