https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S septembrom se ukinjajo plastične vrečke na blagajnah

18.02.2019 ob 9:00  

Po tem, ko so se 1. januarja popolnoma ukinile brezplačne plastične nosilne vrečke v trgovinah, je okoljski minister Leben zdaj napovedal, da od septembra letos na blagajnah plastičnih vrečk ne bo več.


Leben je sodeloval na uvodnem delu seje upravnega odbora Trgovske zbornice Slovenije (TZS), kjer je članom predstavil predloge za zmanjšanje potrošnje plastičnih nosilnih vrečk.

»Dogovorili smo se, da na prvi šolski dan letos na blagajnah ne bo več plastičnih vrečk. To je nek kompromis. Zavedam se, da imajo trgovci svoje poslovne procese, mi, ki oblikujemo politiko, pa jim moramo zagotoviti predvidljivost,« je dejal in dodal, da ga rezultat veseli, so zapisali na Svet24.

Po besedah ministra bosta ministrstvo in zbornica zdaj uskladila kodeks, ki se ga bodo držali trgovci, nato se bodo lotili novih izzivov. Pri tem je poudaril tudi, da se je treba zadeve lotiti postopoma.

»Skupaj moramo delati še v smeri drugega koraka, to je vprašanje, kaj bomo z vrečkami pri sadju in zelenjavi. Na tem področju bomo aktivno sodelovali, da bi tudi ta izziv čim prej rešili,« je dejal.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2019 ob 10:35 DF gost

      Me ne zanima ker hodim kupovat na madžarsko, je puno bolja roba in kvalitetnija od uvoženog poljskog mesa.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.