https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pet pomurskih restavracij med kandidatkami za najboljše restavracije v Sloveniji

16.02.2019 ob 19:00  

V okviru izbora »THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS«, ki jo sponzorira Diners Club, bodo letos tretje leto zapored izbrali najboljše restavracije v Sloveniji. Na seznamu 201 restavracij iz Slovenije je letos tudi pet iz Prekmurja in Prlekije.


V ekipi The Slovenia, ki ima dolgoletne izkušnje na področju mednarodne turistične literature, želijo prispevati najboljši izbor restavraciji v Sloveniji, ki je strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom.

K izboru so povabili tako strokovno kot tudi ljubiteljsko javnost, da skupaj predstavijo vseslovenske in regijske top liste najboljših restavracij, kar ponuja slovenska kulinarika in jih ponudijo tujim in slovenskim turistom.

Na podlagi strokovnih kriterijev in osebnih izkušenj je Nadzorni odbor pripravil seznam 201 restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Slovenijo so razdelili na štiri regije: Alpska Slovenija, Mediteranska & Kraška Slovenija, Termalna Panonska Slovenija ter Ljubljana & Osrednja Slovenija.

V regiji Termalna Panonska Slovenija se uvrstilo tudi pet pomurskih restavracij, ki jim konkurirajo štajerske restavracije oziroma gostilne (gostilne Francl, Grabar, Javornik, Kunst, Rakar, Repovž, Ribič, Šekoranja, Šempeter, Šiker, Vovko, gostišča Dolinšek, Jurg, Žolnir, ter hotelske restavracije Hotel Splavar, Restavracija Grad Otočec in Restavracija Kaiser).

Za kulinarično prepoznavnost na območju Pomurja sodelujejo gostilna k Rotundi v Prosenjakovcih, gostilna Rajh v Bakovcih, gostilna Tonček v Beltincih, gostilna Tramšek v Žerovincih ter gostilna Zorko v Križevcih pri Ljutomeru.

Gostilna k Rotundi, mimo katere se gre k Rotundi - romanski kapeli, ki so jo zgradili templjarji, je pristna podeželska gostilna. Nobena visoka kuhinja, nobena vrhunska umetnost, zgolj prava domača – obrt.

Gostilna Rajh spoštuje, neguje in nadgrajuje tradicionalno prekmursko kulinariko že od leta 1886. S kombinacijo lokalne in moderne kuhinje so predlani uspeli osvojiti prvo nagrado na izboru »The Slovenia Restaurant Awards« za vzhodno regijo.

Lastnik gostilne Tonček je zamenjal poklic ter se iz natakarja prelevil v kuharja, kjer je staro združil z mladim ter tradicionalno s sodobnim. Ob prekmurskih dobrotah je gostilna poznana tudi po pripravi različnih morskih specialitet.

Gostilna Tramšek je mala gostilnica v osrčju Prlekije, kjer s svojim poslanstvom, miselnostjo ter vizijo in načinom življenja z vami delijo vse kar je okusnega, dobrega, zdravega ter prleškega v loncu.

Gostilna Zorko ima posebno ponudbo slow food menijev namenjenih navdušenim jedcem, ki znajo ob hrani tudi uživati ter se prepustiti občutkom različnih okusov.

Glasovanje bo potekalo v več nivojih: strokovna komisija, Gastronomska komisija in širša slovenska javnost. Slednja bo preko spleta in družbenih omrežij svoj glas lahko oddala od 1. marca naprej.

Seznam najboljših restavracij “THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS 2019 by Diners Club” je objavljen na uradni spletni strani izbora www.the-slovenia.com. Seznam bo objavljen tudi v vodiču »The Slovenia Gastronomy« in v knjigi »The Slovenia Restaurants«.

*Fotografije: vivi.si/rajh.si/FB Gostilna Tonček

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2019 ob 19:15 prazen kroznik gost

      Rajh? Ne se hecat.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2019 ob 19:41 ha-ha gost

      Rajha san gnes vido kak je v boute pomurskih mlekarn fekto za robo pred rokon. Pa te tau za nekšo nobel gostilno kandidejra :)

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2019 ob 20:54 Stewen gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.02.2019 ob 20:55 Stewen gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2019 ob 20:56 zoran gost

      Če ne bi Rajha potisnoli notri on bi se tožo 100 %

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2019 ob 8:35 DF gost

      Rajh??? Ne, hvala. Nikoli vec.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2019 ob 9:33 Aha,aha gost

      Mar niso inšpekcije ugotovile nepravilnosti tudi v nekateri , nekaterih od naštetih gostiln , zdaj pa kao kandidirajo za naj , in oh in sploh tako , samo vprašam .Izgleda da v SLO res ne obstajajo nobeni kriteriji .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.02.2019 ob 11:32 gost

      Kaj bo zdaj Rajh delal, ko bodo ljudje hodili jest in pit v Expano? Znizal cene za 50 % ali zaprl gostilno?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.02.2019 ob 12:09 bejla gost

      Rajh je Kučanovim boter, zato morejo tak delati kak ajtek papundek povejo !Drugače so tole vsi ožemalci denarnic!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.02.2019 ob 18:41 žepa vij gost

      kumaj ste se sposrali po novi predsednici pa že dale serete po svojoj glavi in po rajhu vej vas pa on nika ne prosi niti od vas živi lejko idete komout v expano ka bar date malo nazaj od šestih miljonov prekmurskega peneza kelko je tau koštalo penes de pa tak šou v maribor pa se za tau nišče ne trga.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.