https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

VIDEO: Novost v lendavskem Vinariumu!

20.02.2019 ob 10:40  

Na pobudo Občine Lendava je nastala zgodbica o Vinarkovem stolpu, ki njeno objavo v knjižni obliki na podlagi razpisa v okviru priprav na kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 tudi finančno podpira.

 

Avtorica slikanice Vinarkov stolp je Lendavčanka Miša Gerič Spacapan. V njej je predstavljena zgodba o Vinarku in stolpu, v njej pa nastopajo štorklja, vinogradnik Miško in škrat Vinarko. Knjiga je na prodaj v trgovinici stolpa, obiskovalci pa si slikanico v povečavi lahko tudi ogledajo in jo preberejo v razstavnih vitrinah kupole stolpa. Ilustracije je prispeval Peter Orban, ki prav tako izhaja iz lendavskega okoliša.

Kratek video si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Foto: FB Vinarium Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2019 ob 12:14 Izvirni gost

      Laho bi bili malo bolj izvirni pri poimenovanju te osebe.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2019 ob 14:29 pomurec1919 gost

      Vinarko=Vino Vino=Alkohol Alkohol=Smrt Lendavčani otroke že v rani mladostni navajajo na Vina-arko, obvezna literatura v kurikulum Lendavskega vrtca. Reklamiranje vina-alkohola v otroških slikanca je strel v koleno.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2019 ob 19:42 kletar gost

      pomurec1919-hehe kak si smejšen z svojimi komentarami...naj se zna ge je dobro vijno duma,zajpa či tij tan na goričkon nekšo čmrgo,pa kislico gor pauvleš,pa smo nej drujgi krivij ,ka ti si mujrajo za alkoholon..Vinakro je pa legenda,pristni prebivalec lejpih,lendavskih goric ..nega lepošoga v jesin iti pa fajn paubrati celoletne sadove,lendavskih gričov ...

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2019 ob 10:28 gost

      svaštaaaaaaaa kda je što takšen grdi stolp srejdi goric senjau....

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2019 ob 10:29 gost

      zaj še samo čakamo Expančija, ka je senjau ka de mel drvarnico poleg avtoceste, pa eno izdajo za odrasle, Sexpanči, kak je g*bau vse po vrsti na soboški plaži.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2019 ob 11:34 Lendavcan 19 gost

      Dajte zgodbo najprej prebrat in si pogledat razstavo. Slikanica je izvirna in ima krasno sporocilo. Predvsem pa odlicna ideja za popestritev turisticne ponudbe v Lendavi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2019 ob 5:16 lepec gost

      Vinarium - železna pošast sredi goric!!!! To je bilo mišljeno kot bran pred turškimi vpad oz. opazovalnica. Hhahahahaahahh

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.