https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zoper mladoletna storilca podali kazensko ovadbo

21.02.2019 ob 9:30  

Policisti PP Murska Sobota so zaključili preiskavo medvrstniškega nasilja, ki je bilo storjeno 12. 11. 2018 v mestu Murska Sobota. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema skupinama mladoletnikov. Dve osebi sta bili zabodeni z nožem in sta iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bili lahko telesno poškodovani.


V tej zvezi je bila na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper dva mladoletna storilca, podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve lahke telesne poškodbe po II. odstavku 122. člena Kazenskega Zakonika (KZ-1). Uveden je bil tudi postopek o prekršku zoper enega kršitelja, zaradi kršitve določil II. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Kar smo o sporu mladoletnikov poročali si lahko preberete TUKAJ.

Preventivni nasveti

Nasilje med vrstniki je lahko psihično, fizično ali kombinacija obojega. Prav tako medvrstniško nasilje ni omejeno na določen kraj, pojavi se lahko povsod. Razlogi in vzroki za nastanek nasilja so pogosto netoleranca do drugačnosti, koristoljubje in želja po lastni uveljavitvi. Zato želijo policisti spodbuditi otroke in mladostnike, da se o nasilju zaupajo svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, trenerjem, prijateljem ali kateri koli drugi osebi, ki jim lahko pomaga.

Vsem, ki jim je zaupano varstvo otroka in mladostnika, policisti pozivajo, naj bodo pozorni na prve znake in naj otroku oz. mladostniku prisluhnejo, nasilje pa prijavijo policiji oz. drugim pristojnim institucijam. Obravnava medvrstniškega nasilja zahteva od vseh vpletenih inštitucij največjo mero profesionalizma in posluha, saj se otroci, ki so izpostavljeni nasilju, pogosto počutijo same in nemočne, zato moramo biti mi njihov glas.

V kolikor postanete žrtev, kakšnega dogodka pokličete na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. Več najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2019 ob 11:31 miličar gost

      Tau bi trbelo ,ga usred Sobote postaviti tepa samo pluskati dokeč se kaj ne gene v tuj glupoj glavi,na bauše...gjišja deca so razvaline,falij jin malo trde roki pa dela doma

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2019 ob 23:07 miličniki gost

      Brez veze. Nekoč ni bilo potrebno nobene kazenske ovadbe. Miličniki so to sami pošlihtali s takimi pregretimi tipi. Dali so jih v marico in se malo zapeljali med njivami, večkrat močno zavirali in spet pospešili. Ni ga bilo heroja, da nebi ven prišel pobruhan, potolčen, ....Če je bil kakšen še posebej divji pa so ga malo še počohali s pendrekom. Večina se jih je hitro prevzgojila.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2019 ob 8:01 pipi gost

      Mata prav inda so bili policaji ne zaj,ka leko roko zdigneš na policaja, pa ga ven z avtoja vlečes in policajko za lase vlečeš.Ge si ti to vido,pa to nega v filmi.Če bi ge bil policaj in nekaj časa san bil to nebi bilo,ges bi ga tak vužgo s pendrekon po tintari,pa te bi se dale pogučavala.Se je pa kriva naša zakonodaja,ki to dopušča in pravi,ka najprle moreš biti popljuvani,morejo te zbiti in strelati na tebe,pa te šele leko ti roko zdigneš,ka boš se začo braniti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.